Image default
LifeStyle Retete

Cum se prepara dulceata de struguri

O reteta delicioasa, usor de preparat si potrivita pentru aceasta perioada: dulceata de struguri.

Ingrediente: 

1 kg de boabe de struguri sau o farfurie cu varf dupa ce s-au scos samburii

1 kg de zahar

3 linguri de zeama de lamaie

3 – 4 pahare de apa

jumatate de baton de vanilie

Citeste si: Dulceata de morcovi

Mod de preparare:

Pentru a prepara dulceata se aleg numai boabele mari de struguri, care se curata de pielita si de samburi, pentru ca la final sa se puna la scurs pe tifon. In paralel, se pune zaharul la fiert si, dupa primele clocote, se adauga o lingura de zeama de lamaie. Se amesteca si apoi se stinge focul. Dupa ce s-a linistit din clocot, peste acest sirop se adauga strugurii. Se lasa cateva minute, apoi se pune totul din nou pe foc si se adauga restul de lamaie. Cand este aproape gata, se pune vanilia.

Atentie! Inainte sa se stinga focul, este esential sa se verifice siropul daca este suficient de legat. Abia cand acesta este gros se ia compozitia de pe foc. Inainte de a fi pusa in borcane, se ia spuma care se strange deasupra, iar dulceata se lasa la racit.

Material preluat de pe http://retete.eva.ro

 

Articole similare

Expozitia de pictura

comunicat de presa

Un colt din natura in casa

revista Domus Util

Lustra IKEA PS 2014 premiata la Red Dot Design Award

casamea.ro

Lasă un comentariu