Image default
Home

Cum se monteaza autocolantul

Autocolantul este un material usor de aplicat, durabil si estetic si reprezinta solutia ideala atunci cand se doreste schimbarea rapida a decorului.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale autocolantului consta in faptul ca se aplica usor pe diverse suprafete: usi, mese, dulapuri sau pe alte obiecte vechi care au nevoie de un aspect nou.

In magazine, autocolantul se gaseste sub forma de role sau fasii de diferite dimensiuni, iar aplicarea sa se face fara praf sau mizerie. Este nevoie doar de atentie  pentru a elimina eventualele bule de aer care se pot forma sub el.

Citeste si: Solutii decorative pentru pereti

Pentru a lipi autocolantul pe suprafetele din lemn sunt necesare cateva operatiuni de curatare. In primul rand, trebuie inlaturata vopseaua scorojita. Apoi, pentru nivelare, suprafata va fi acoperita cu un chit fin, iar dupa uscare, aceasta se slefuieste cu un smirghel fin.

Suprafetele din metal si sticla trebuie degresate inainte de montaj. Se poate face acest lucru cu ajutorul solutiei de curatat geamuri. Daca suprafata nu este degresata, exista riscul ca partea adeziva a foliei sa se incarce de impuritati si sa nu mai asigure o lipire perfecta.

Trebuie sa aplicati folia progresiv. Se desfac cate 5-10 cm din marginea autocolantului, se aplica si se preseaza cu o rola de tapet.

 

Articole similare

Amortizoare pentru mobila

Elena Virlan

5 Decorating Ideas for Modern Bathrooms

casamea.ro

DIY: Leagan-pat din paleti

Madalina Constantin

Lasă un comentariu