Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum se intretine mobilierul din PAL melaminat

Practic si accesibil ca pret, mobilierul din PAL reprezinta o optiune viabila pentru foarte multi romani. Intretinut corespunzator, acest tip de mobiilier isi poate mentine aspectul placut timp indelungat.

Intretinerea mobilierului din PAL melaminat se face cu emolienti speciali. Pentru lustruire, se poate apela la o ceara speciala pentru lemn. Solutia de curatare se aplica in forma de opturi pe o carpa fina, de preferat din bumbac, ca sa nu zgarie mobila. Praful poate fi indepartat cu clasicul pamatuf sau cu spray-uri antistatice.

Citeste si: Cum se intretine mobilierul din lemn masiv

Orice tip de peta (inclusiv de cerneala si pix) se indeparteaza foarte bine cu o solutie pentru multisuprafete. Evitati produsele care contin alcool si inalbitori. De asemenea, nu uscati suprafetele din PAL cu uscatoare electrice.

La fel ca mobilierul din lemn, cel din PAL melaminat trebuie ferit de umezeala, deoarece se poate umfla. Temperatura optima este de 20-24°C, iar umiditatea poate oscila intre 30 si 40 %.

Solutii “home made”

Petele se pot indeparta folosind o solutie pe baza de bicarbonat de sodiu si apa sau una realizata din otet de vin alb si apa (o parte apa si o parte otet). In degresarea suprafetelor din PAL melaminat poate da rezultate si sucul de lamaie.

 

Articole similare

Prezentare supliment Domus Util Imobiliar

Luana Ibacka

Arhitectură spectaculoasă, cu accent pe confort

casamea.ro

Amenajeaza un living rafinat cu ajutorul nuantei roz pudra

Ana Mincu

Lasă un comentariu