Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum se intretine lemnul post constructie

Pentru a rezista cat mai mult timp, tamplaria post constructie trebuie sa fie protejata de rozatoare, insecte, bacterii si alti daunatori. Printre cele mai importante masuri sunt: dezinsectia, dezinfectia si deratizarea.

Dezinsectia reprezinta protectia impotriva insectelor. Se realizeaza prin mai multe metode si difera in functie de mediu – interior sau exterior. Pentru suprafetele interioare, dezinsectia se realizeaza prin pulberizare sau prin aplicare de gel. La suprafetele exterioare se folosec aerosolii termici care constau in raspandirea unui fum ce contine substante insecticide. Acesta se expandeaza si intra in toate crapaturile pana la focarul de infectie care este eliminat. Dezinfectia are drept scop distrugerea bacteriilor.

Deratizarea presupune protectia impotriva rozatoarelor. Se face prin substante care nu ataca imediat daunatorul. Se amplaseaza o lamela cu momele rapicide (otrava cu care se atrag daunatorii) in statii de dezintoxicare care sunt inchise astfel incat sa nu aiba acces copiii sau animalele de casa.

Mobilierul si obiectele din lemn se intretin cu aditivi de antichizare care au rolul de a innobila finisajele. In aceasta categorie intra mobila, geamurile, ramele de tablou si obiectele de arta. Indiferent de scopul sau tipul tratarii, este recomandabila folosirea produselor ecologice care nu are efecte nedorite nici pentru lemn, nici pentru cei care le folosesc – oamenii.

Articole similare

Cum arată primul complex montan cu case eco din România

casamea.ro

Domnesti, locul in care nu se construiesc blocuri pentru ca se vand case la pret de apartament

RL online

Casa moderna la un pret accesibil

Costel Popa

Lasă un comentariu