Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum se intretin obiectele din inox si argint

Exista diverse suprafete care nu permit folosirea detergentilor obisnuiti, se pot deteriora usor, cu alte cuvinte, impun o ingrijire distincta. Este vorba, printre altele, de obiectele din inox si argint.

Obiecte si vase din inox

Inoxul este un material rezistent, nu rugineste, nu favorizeaza dezvoltarea microbilor, arata bine, dar trebuie intretinut cu grija. Daca detii electrocasnice, vesela sau accesorii din inox este necesar sa le cureti corespunzator pentru a nu le deteriora.

Renunta la detergentii obisnuiti si orienteaza-te spre solutii de curatat special concepute pentru intretinerea inoxului. Astfel de produse inlatura uleiurile, grasimile, calcarul si, in plus, lasa un strat protector foarte rezistent.

Produsele pentru curatat inoxul sunt de mai multe tipuri: lichid, sub forma de crema sau spray. Cel mai bland este cel sub forma de crema si de aceea si cel mai indicat. Foloseste un burete din poliuretan, acoperit cu tesatura din poliester. Este ideal pentru curatarea obiectelor din inox. In plus, nu zgarie. Nu utiliza niciodata bureti cu insertii metalice!

Apa foarte dura lasa pete vizibile pe suprafetele din inox. Acestea se indeparteaza cu o laveta uscata.

Pentru a reda luciul oalelor din inox poti folosi si lamaie. Taie-o in doua, freaca bine intreaga suprafata a vasului, apoi lustruieste cu o carpa moale.

Evita contactul dintre chiuveta (daca e din inox) si inalbitori sau agenti chimici de curatare deoarece pot ataca partea interioara a acesteia.

Vasele si electrocasnicele nu sunt singurele lucruri din inox din casa. In baie pot fi suporturile pentru prosoape, cel de sapun, robinetii, instalatia dusului etc. Acestea se curata cu produse destinate pentru inox. Daca ai optat pentru o amenajare moderna si detii balustrade si mobila cu picioare din inox, atunci le poti curata cu solutiile mentionate sau cu un produs pentru curatat geamuri. Lasa cateva minute sa actioneze, apoi sterge cu o laveta moale.

Vase si obiecte din argint

Argintaria trebuie sa o tii in spatii uscate si ferite de lumina solara. Lumina creste riscul de innegrire, pierzandu-si astfel din stralucire. In cazul in care deja s-a innegrit, se poate curata foarte usor folosind pasta de dinti.

Nu folosi detergent de rufe sau de vase pentru curatarea argintariei. In comert se gasesc produse de curatat destinate obiectelor din argint. Praful de pe vasele din argint se sterge cu o carpa sau laveta umeda. Petele, cum ar fi cele de grasime, se indeparteaza cu o carpa absorbanta inmuiata in alcool etilic.

Articole similare

Prezentare de casa

RL online

Cum să avem o locuință mai luminoasă

comunicat de presa

Decor discret rustic

Oana Miclea

Lasă un comentariu