Image default
LifeStyle

Cum se intretin hainele copiilor?

Copiii si in mod special bebelusii au pielea sensibila si sunt predispusi la alergii in mai mare masura decat adultii. Pentru a rezolva aceasta problema, foloseste detergenti antialergici, conceputi special pentru bebelusi. O alta varianta o constituie  detergentii ecologici, deoarece nu contin enzime sau alte substante chimice si parfumuri.

Foloseste un detergent special (cu inalbitori) pentru hainele albe. Acesta are un  efect puternic de albire. Pentru rufele colorate utilizeaza detergenti fara inalbitori optici si cu o formula care protejeaza culorile. Este bine de stiut ca hainutele albe se pastreaza mai bine daca sunt spalate pe dos (lucru valabil si pentru jeans).

– Pentru unele materiale, precum lana sau matasea, se recomanda spalarea manuala, iar daca se foloseste masina de spalat, trebuie selectat un program special si o temperatura mai mica. De asemenea, este indicat un detergent pentru haine delicate in locul unuia obisnuit.

Evita supradozarea si subdozarea detergentului, deoarece ambele au efecte negative asupra tesaturilor. Supradozarea scade eficienta clatirii intrucat pot ramane urme de detergent pe haine. Subdozarea poate duce la deteriorarea fibrei textile, care se incarca cu incrustatii de calcar din cauza apei dure.

Verifica etichetele hainelor deoarece se gasesc recomandari cu privire la spalare si intretinere. Eticheta ar trebui sa prezinte cel putin materialul din care e realizata si temperatura optima de spalare

 

Articole similare

6 idei care te vor ajuta să respiri un aer mai proaspăt în locuință

comunicat de presa

Un artist austriac reinventeaza usa

RL online

Tinerețe fără bătrânețe și frumusețe fără injecții!

comunicat de presa

Lasă un comentariu