Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum se curata mobilierul din piele

Mobilierul din piele este apreciat si cautat datorita avantajelor pe care le ofera: confort, eleganta, rezistenta in timp si adaptabilitate crescuta la diversele stiluri de amenajare.

Ca orice achizitie costisitoare, mobilierul din piele solicita protejare si intretinere adecvata. Ghearele animalelor de companie, curiozitatea celor mici de a picta, taia sau rupe, petele dificile si rezistente sunt cativa factori de risc pentru siguranta mobilierului tau.

Grasimile si acizii invizibili care ajung in contact cu pielea pot cauza crapaturi, exfolieri si decolorari. La acestea se adauga deteriorarea in timp datorata uzurii, care poate fi inlaturata prin folosirea unor produse potrivite, menite sa ii prelungeasca viata.

Intretinere

– Daca mobilierul din piele este foarte solicitat, se curata zilnic sau saptamanal, prin indepartarea prafului cu un material moale.

– Canapelele si fotoliile din piele se sterg lunar cu o solutie speciala de curatare, dupa care se aplica o solutie protectoare. Hidratarea se face cu creme pentru piele sau uleiuri.

– Petele uzuale si urmele usoare de grasime se curata folosind aceeasi solutie speciala pentru piele.

– Petele de cerneala, urmele de pix sau alte instrumente de scris se sterg cu Ink Remover si nu cu solutii pe baza de solventi.

– Urmele de guma se indeparteaza razuind marginile cu cuburi de gheata.

– Zgarieturile de pe piele se estompeaza cu ajutorul unui creion de retusare din aceeasi culoare.

– Pentru pielea veche si uscata, produsul de curatat se lasa sa actioneze mai mult timp, iar operatia se repeta de mai multe ori.

Avantajele produselor speciale pentru piele

– Nu schimba culoarea pielii si nu o deterioreaza.

– Pielea dobandeste o rezistenta imbunatatita si o abilitate de curatare mai mare.

– Aspectul de nou se va mentine timp indelungat.

Atentie!

– Suprafetele din piele sunt foarte sensibile la produse neadecvate. Evita curatarea pielii cu orice fel de solutie casnica de curatat, chiar daca aparent da rezultate. Aceste solutii pot distruge suprafata sau interiorul pielii ducand in timp la deteriorarea prematura a canapelei sau fotoliului.

– Pentru stergerea prafului evita folosirea unor materiale textile colorate deoarece pot lasa urme de coloranti.

– Daca animalele de companie prezinta un pericol, acopera fotoliul sau canapeaua cu un pled pentru a evita posibile zgarieri sau ruperi ale acestora.

– Indiferent de produsul pe care intentionezi sa il folosesti, testeaza pe o portiune mai ascunsa  a canapelei sau fotoliului pentru a vedea daca solutia este potrivita.

– Distanta minima recomandata intre mobilier si sursele de caldura este de cel putin un metru si jumatate.

Articole similare

Casa pentru oameni si copaci

Madalina Constantin

7 livinguri luminoase, decorate de vara

Elena Virlan

Cum sa decorezi cu alb si negru

Madalina Constantin

Lasă un comentariu