Image default
Home

Cum se creeaza un iluminat elegant din oua de strut

Utilizarea oualor de strut, decorate cu modele decupate, vopsite, atarnate si iluminate pot avea un mare efect pentru iluminarea neconventionala a petrecerilor dumneavoastra.

Urmati ghidul nostru pas cu pas si iluminati un colt delimitat pentru a deveni o adevarata tema de discutie. Aveti nevoie doar de unealta Dremel 3000 si puteti incepe!

Materialele necesare:

• Dremel 3000

• Axul flexibil Dremel 225

• Suportul portscula cu ax flexibil Dremel 2222

• Banda de slefuit Dremel 430 si 407

• Discurile cu varf diamantat Dremel 7103, 7105

• Dremel set de burghie de precizie 628

• Discul cu varf diamantat Dremel 7122

• Dremel EZ SpeedClic SC456 discuri de taiere a metalului

• Piatra de polizor de oxid de aluminiu Dremel 952

• Ochelari de protectie

• Oua de strut, golite prin suflare si curatate – acestea au o gaura de golire de 20 de mm la un capat

• Un creion cu varful moale

• Prosop pentru a crea un strat de amortizare pentru ou in timpul frezarii

• Pensula subtire

• Vopsea spray, daca este nevoie

• Guma moale de sters, daca este nevoie

• Baloane cu leduri

Gradul de dificultate: trei stele (nivel mediu)

Pasul 1

Pentru sursa de lumina din interiorul oului este necesar prima data sa mariti dimensiunea gaurii de golire prin suflare, utilizand unealta Dremel 3000 echipata cu banda de slefuire 431 (6,4 mm granulatia 60,) la un diametru de aproximativ 25 de mm.

Pasul 2

Cumparati, comandand online, ouale de strut golite prin suflare si curatate. Spalati-le si uscati-le. Apoi, utilizand un creion cu mina moale trasati aproximativ desenul pe ou. Asezati oul pe prosopul impaturit pentru a crea un strat de amortizare in timp ce faceti aceasta. Luati apoi unealta Dremel 3000, echipata cu axul flexibil Dremel 225 si discul cu varf diamantat Dremel 7103, utilizand suportul portscula cu ax flexibil Dremel 2222 pentru a suspenda axul flexibil si pentru a lucra mai usor. Utilizati discul cu varf diamantat Dremel 7103 pentru a zgaria suprafata oului si faceti o mica adancitura acolo unde urmeaza sa se dea fiecare gaura. Aceasta va functiona ca si gaura de ghidare, prevenind alunecarea burghiului pe suprafata neteda a oului. Repetati procesul pentru a trasa intregul model.

Pasul 3

Scoateti discul cu varf diamantat Dremel 7103 de la axul flexibil Dremel 225 si inlocuiti-l cu unul dintre burghiele setului de burghie de precizie Dremel 628, alegand dimensiunea adecvata pentru efectul pe care doriti sa-l creati. Puneti-va ochelarii de protectie pentru a va proteja ochii. Permitand uneltei sa lucreze si aplicand doar o presiune delicata, dati o gaura prin fiecare adancitura. Procedati la fel de jur imprejurul oului pentru a finaliza modelul perforat, schimband burghiul in modul dorit pentru a da gauri de diferite dimensiuni.

Pasul 4

Echipati unealta cu discul cu varf diamantat Dremel 7122. Utilizati-l pentru a indeparta cu grija sectiunile de coaja de ou dintre diferitele gauri pentru a le uni prin canale. Utilizand drept ghid o imagine, repetati procesul pentru a realiza pe ou un model cu puncte si canale.

Pasul 5

Inlocuiti discul cu varf diamantat Dremel 7122 cu discul cu varf diamantat Dremel 7105 pentru gravare. Lucrand de jur imprejurul oului ca mai inainte, apasati usor varful in depresiunea care inconjoara fiecare gaura data pentru a netezi marginile gaurilor. Dupa ce ati terminat modelul, indepartati resturile din interiorul oului scuturand oul pentru ca acestea sa se evacueze prin gaura de golire prin suflare. Introduceti pensula prin orificiul de golire si periati praful si fragmentele ramase. Daca doriti ca oul sa ramana la culoarea naturala, utilizati o guma moale de sters pentru a indeparta toate urmele de creion. Daca nu, vopsiti oul prin pulverizare, lasandu-l apoi sa se usuce.

Sfat: Ouale de strut sunt surprinzator de rezistente si pot fi gaurite destul de usor, dar in orice caz este necesar sa evitati plasarea gaurilor prea aproape una de alta pentru a reduce riscul de a sparge oul atunci cand este gaurit.

Pasul 6

Realizati un jug opritor simplu, fie dintr-un diblu de lemn sau din metal pentru a-l agata la partea superioara a oului de strut si pentru a-l suspenda de tavan. Daca utilizati metal: folosind unealta Dremel 3000 cu discul de taiere a metalului SpeedClic SC456, taiati o fasie cu lungimea de 50 de mm dintr-o platbanda de aluminiu de 2 mm x 19,5 mm care poate fi cumparata de la magazinele de bricolaj sau online. Taiati doua canale cu latimea de 3,5 mm si adancimea de 4 mm in centrul jugului, de fiecare parte. Rotunjiti capetele jugului dumneavoastra pentru a se adapta la curbura interioara a oului de strut, utilizand unealta Dremel 3000 si piatra de polizor din oxid de aluminiu 952 de 9,5 mm. Atasati o bratara de cablu, strangeti-o bine si taiati excesul. Legati partea superioara a bratarii de cablu de un nailon de pescuit, lant sau panglica pentru a suspenda oul.

Sfat: Daca utilizati lant pentru a suspenda ouale, treceti bratara de cablu prin ultima veriga a lantului inainte de atasarea bratarii de cablu la jugul de sustinere. Atasati de asemenea o bucata de nailon de pescuit la partea inferioara a bratarii de cablu, sub jug.

Alternativ, daca utilizati un diblu: Taiati-l pur si simplu la lungimea de 5 mm si rotunjiti-i marginile utilizand unealta Dremel 3000 si banda de slefuit 407 (13 mm, cu granulatia 60). Apoi, fie treceti bratara de cablu prin ultima veriga a lantului sau legati panglica de bratara de cablu si infasurati bratara de cablu pe bucata de diblu. Inainte de a o strange bine, treceti de asemenea bucata libera de nailon de pescuit prin bratara de cablu astfel incat sa puteti atasa balonul de jug in interiorul oului de strut in scopul de a atarna oul.

Pasul 7

Cumparati un set de baloane iluminate cu led de la un magazin de obiecte pentru festivitati sau online. Utilizand acest tip de sursa de lumina inseamna ca puteti sa suspendati oul luminos aproape oriunde, deoarece lumina din interior are propriile ei baterii, iar ledul se afla in interiorul balonului, astfel ca nu mai sunt necesare cablurile externe sau surse de alimentare. Introduceti pur si simplu balonul cu led in ou, umflati balonul si legati-l. Apoi atarnati-l de tavan utilizand un carlig cu filet pentru a-l fixa de tavan.

Sfat: Atunci cand bateria / ledul se stinge, dupa 15 ore de functionare, deci mult dupa terminarea petrecerii dumneavoastra, scoateti balonul cu led si introduceti unul nou pentru a continua sa va bucurati de iluminatul neconventional: e simplu!

 

Articole similare

Cum puteti aduce soarele intr-o incapere fara ferestre

casamea.ro

Ai curăţat coşul de fum?? Iată ce se poate întâmpla!

Sânziana Iaru

Catalogul „Decorațiuni și Amenajări” de la Praktiker vine cu noutăți pentru sărbătorile de iarnă

comunicat de presa

Lasă un comentariu