Image default
Home

Cum sa transformi un dulapior vechi intr-un obiect decorativ util?

Cu trecerea timpului se invechesc si o multime dintre obiectele pe care le avem in casa. De la ustensile, jucarii, lenjerii de pat, haine sau decoratiuni care nu mai sunt la moda, pana la obiectele de mobilier.

De cele mai multe ori le depozitam intr-un garaj sau oriunde altundeva, in ideea in care poate vreodata le vom mai folosi. Iar altii le arunca sau le dau altor persoane care au nevoie mai mare de ele.

Daca ai obiecte de mobilier pe care nu le mai folosesti din cauza ca nu mai sunt la moda sau sunt uzate, exista metode prin care le poti readuce la viata, ba mai mult decat atat, le poti transforma in obiecte cu un suflu nou. Trebuie doar sa ai vointa si un pic de indemanare.

In continuare iti aratam ce poti face cu un dulapior vechi. Insa poti aplica ideea si metodele pentru orice alt obiect de mobilier din casa, pe care vrei sa-l refolosesti.

Cum transformi dulapiorul?

In primul rand, il asezi pe mai multe bucati de ziar, sau pe o podea neteda din garaj, unde sa nu fie probleme daca vor exista pete sau murdarie pe jos, dupa care scoti toate sertarele si le cureti foarte bine. La fel faci si cu restul dulapiorului. Este recomandat sa folosesti solutii si crema pe baza de ulei.

Daca exista zgarieturi superficiale, fisuri sau microfisuri in finisaj, poti face retusari cu o carpa de lana inmuiata in ulei de in, cu care sa stergi prin frecare toata suprafata dulapiorului.

Dupa ce s-a uscat, vopseste intreg dulapiorul in culori care sa se potriveasca in locul in care il vei amenaja. Paleta de culori este infinita, la fel si eventualele modele pe care ai vrea sa le aiba “noua” ta piesa de mobilier.

Articole similare

WORKSHOP AT THE DANUBE IV

RL online

Cum sa faci un glob parfumat pentru pomul de Craciun

casamea.ro

Montajul parchetului din lemn masiv

Elena Virlan

Lasă un comentariu