Image default
Home

Cum să-ţi faci o măsuţă de cafea dintr-un buştean

Măsuţa de cafea este unul dintre elementele must have ale livingului Aproape că nu se poate imagina o cameră de zi fără această piesă de mobilier.

În plus, măsuţa de cafea poate aduce o notă de originalitate în decor, mai ales dacă reprezintă un produs handmade. Ce-ai zice să ţi-o confecţionezi singur? Aşa vei avea satisfacţia unui obiect unicat şi care să reflecte abilităţile tale practice şi creative.

Sugestia noastră e să o confecţionezi dintr-un buştean deoarece asta implică foarte puţine materiale şi timp de lucru redus. De altfel, pentru un buştean nu trebuie să scoţi bani din buzunar deoarece îl poţi găsi în grădină sau în pădure.

Materiale necesare:

– un buştean, cu o înălţime de aproximativ 45 de cm şi un diametru de circa 25 de cm

– lac protector, pentru a-i oferi un aspect elegant, dar şi pentru întreţinere

– maşină de şlefuit

– picioare din lemn sau metal şi şuruburi (opţional)

Etape de lucru

Pasul 1

Alege un buştean cu dimensiuni potrivite (de exemplu, un trunchi de copac mare şi bătrân) astfel încât să ofere suficient spaţiu pentru obiectele pe care le vei expune.

Pasul 2

Şlefuieşte buşteanul pe toate laturile cu ajutorul maşinei de şlefuit, astfel încât acestea să devină fine, plăcute la vedere şi atingere, dar şi rezistente.

Pasul 3

Lăcuieşte foarte bine viitoarea măsuţă de cafea, în mai multe straturi, pentru a te asigura că lacul pătrunde în lemn şi îi menţine rezistenţa şi luciul.

Pasul 4

Poţi utiliza măsuţa în această variantă, însă pentru un aspect şic, adaugă-i nişte picioare din lemn sau metal. Acestea pot fi cumpărate din magazinele de bricolaj şi înşurubate ulterior.

Astfel, te poţi bucura de un obiect personalizat, cu investiţii mici, atât financiare, cât şi ca timp.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

 

 

Articole similare

Transform your outdoor space with the ultimate garden room

casamea.ro

Bucatarii vesele cu ajutorul finisajelor colorate

Catalina Coca

Usile de interior: intre practic si estetic

Elena Virlan

Lasă un comentariu