Image default
Practic

Cum sa-ti depozitezi ornamentele de Craciun?

Probabil inca nu v-ati impodobit inca bradul, insa veti intelege de ce vin cu idei de depozitare acum si nu dupa sarbatori abia in momentul in care veti scoate instalatiile de luminite incalcite, beteala rupta si globurile preferate sparte! Haideti sa evitam impreuna tot dezastrul acesta si sa trecem in revista cele mai bune solutii de depozitare!

 

1. Instalatiile de lumini

Ideal este sa faci rost de o rola pentru depozitat cabluri. Daca nu gasesti sau te ia sfarsitul sarbatorilor prin surpridere, incearca pe cat posibil sa infasori instalatia ori pe un suport, fie el chiar si o bucata de carton. O alta varianta posibila este sa-ti utilizezi bratul pentru a da o forma circulara pe care sa o mentii apoi fixand bride sau cleme din loc in loc.

2. Globurile

Globurile sunt delicate atat din cauza formei, dar si din cauza fragilitatii lor. Ideal este sa folosesti o cutie compartimentata marunt. O poti confectiona chiar tu, realizand fagurele din fasii de carton sau din cofraje de oua ori baxuri de vin. Daca repeti operatiunea si pui foi de carton intre straturi poti utiliza o singura cutie mare pentru toate globurile. Pentru siguranta, inveleste fiecare glob in servetele inainte de a-l pune in compartiment. Iar daca vrei sa-ti faci treaba si mai usoara anul viitor, foloseste o cutie transparenta pentru a putea alege rapid ce decoratiuni vrei.

3. Ornamentele plate

Pentru ele, cea mai buna solutie este sa le ambalezi individual in servetele si sa le suprapui intr-o cutie plata. In felul acesta nu se vor atinge, evitand ciobirea sau pierderea prafului sclipitor.

4. Ornamentele mari

Ele ar trebui invelite in plastic cu bule de aer pentru a evita distrugerea accidentala. De asemenea, daca au forme neobisnuite, pune rotcoale de hartie de ziar pentru a evita deplasarea in cutie.

5. Ansamblurile ornament

Daca vrei sa recreezi si anul urmator un ansamblu ornamental, incearca sa depozitezi toate piesele in acelasi loc. Iti va fi mult mai usor!

6. Coroanele si ghirlandele

Pentru ele cutiile rotunde, de palarii sunt o alegere potrivita. Important este sa isi pastreze forma si sa nu se prafuiasca!

7. Lumanarile

Lumanarile stau cel mai bine in frigider, insa daca nu ai aceasta posibilitate, asigura-te ca le ambalezi individual in folie de plastic pentru a nu se lipi accidental.

 

Articole similare

Cum să construiești un gard din lemn

casamea.ro

Cum sa amenajezi un apartament inchiriat

casamea.ro

De cat spatiu ai nevoie?

Elena Turcu

Lasă un comentariu