Image default
Amenajari Interioare

Cum să-ți decorezi casa cu auriu

Anul acesta, una dintre culorile în vogă pentru amenajări interioare este auriul. Este o culoare pretențioasă, dar care, folosită corect, poate completa excelent un decor îndrăzneț sau elegant.

Și pentru că tot se apropie sărbătorile de iarnă, când auriul, argintiul și roșul vor fi culorile predominante în casele celor mai mulți dintre noi, ne-am gândit să îți propunem câteva idei fantastice pentru a integra elementele cromate în decorul casei tale.

Dacă anul trecut una dintre culorile favorite pentru design interior a fost cuprul, trecerea către auriu în 2016 este un pas firesc. Auriul nu se demodează cu adevărat niciodată, revenind în atenția specialiștilor din diferite domenii (modă, arhitectură, design interior) în diverse stiluri și reinterpretări.

Auriul se potrivește foarte bine cu tonurile închise de albastru și violet. Folosind auriul doar ca accent, vei evita aspectul inestetic al locuinței, care să te ducă cu gândul la un decor „kitsch”.  O oglindă impunătoare, cu ramă aurie, sau o masă cu cadru metalic auriu se potrivesc de minune într-o încăpere albastra, de exemplu.

Auriul scoate din anonimat albul. Strălucirile discrete vor conferi personalitate unei încăperi albe și va pune în valoare anumite detalii menite să se remarce ca fiind caracteristice locuinței respective. În plus, poți adăuga un element argintiu, pentru un rezultat cu adevărat surprinzător. 

Pentru a da casei un aer somptuos, poți folosi auriul fie pentru a personaliza mobila, fie ca accent pentru a schimba înfățișarea pereților încăperii. Trebuie, însă, să te asiguri că liniile mobilierului sunt simple, iar restul decorului monocrom.

Țesăturile cu fir auriu dau decorului tentă imperială. Combină ornamentele și țesăturile aurii cu piese de mobilier albe, bej sau olive, pentru ca detaliile cromate sa iasa mai bine în evidență.

Combinat cu elemente contemporane de decor, auriul este ideal si pentru o încăpere cu aspect tineresc.

Auriul poate fi folosit cu scces și pentru a decora masa când primești oaspeti. Folosește panglici aurii pentru a prinde tacâmurile sau achiziționează lumânări albe cu auriu. În boluri din sticlă inserează straturi de pietricele sau nisip în nuanțe de auriu îmbinate cu alte culori și vei crea obiecte de decor inedite.

Amintind de strălucirea și de opulența reședințelor regale, ornamentele cromate pot anima amenajările contemporane la fel de bine precum în cazul celor clasice. Astăzi există nenumărate mijloace de a-ți personaliza singur ornamentele și mobilierul din casă – un spray gold sau un tub cu sclipici te pot ajuta sa transformi rapid spațiul. Iată în galeria foto câteva imagini care confrmă că detaliile (în cazul nostru aurii) sunt cele care contează și care pot face designul interior să se remarce într-un mod stilish.

Sursa foto:

http://www.shelterness.com/40

http://www.housebeautiful.com/

Articole similare

Baile mici sunt acum mai mari!

Elena Virlan

Planul Casei Mele – februarie 2010 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Aspectul natural – elementul-cheie în amenajare

casamea.ro

Lasă un comentariu