Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum să-ţi decorezi casa. 10 sfaturi preţioase

Procesul amenajării nu este neapărat dificil dacă îți clarifici câteva noțiuni și respecți anumite reguli.

Iar asta nu înseamnă că ar trebui să îți decorezi casa urmând un manual de instrucțiuni, ci că trebuie să fii mereu informată și să adaptezi sfaturile specialiștilor la nevoile tale. Iată 10 recomandări de care e bine să ții cont dacă vrei să ai o locuință deosebită: 

Cumpără două obiecte de colecție anual

Mai degrabă decât să îți renovezi casa în întregime, cumpără anual câte două obiecte de decor, care chiar să îți placă și să fie de calitate. Accesoriile rafinate își păstrează valoarea în timp și nu se demodează, așa că în 10 ani vei avea o colecție neprețuită. 

Investește inteligent

Dacă bugetul pe care îl aloci designului interior este limitat, investește în piese-cheie care definesc aspectul locuinței, pe modelul “dormitorul nu ar fi complet fără pat, living-ul nu ar arăta bine fără o canapea, iar bucătăria nu ar fi completă fără masă și scaune”. 

Mărimea contează

Există o regulă simplă de care trebuie să ții cont: dacă locuiești într-o casă mare o poți decora cu piese de mobilier mari, într-o casă medie este potrivită mobila de dimensiuni medii, iar dacă locuința ta este mică va trebui ca mobilă să fie pe măsură. De asemenea, este recomandat să adaptezi mobila la dimensiunea canapelei. 

Folosește culori reci în locurile potrivite

O cameră care nu beneficiază de multă lumină naturală poate fi vopsită cu o culoare închisă pentru a-i scoate în evidență aspectul diafan, misterios și romantic. 

Lasă lumina să te ghideze

Când vopsești o încăpere trebuie să ții cont de direcția în care bate lumina. Folosește culori vii într-o cameră orientată spre nord, roz sau roșu într-o încăpere orientată spre vest, iar într-una orientată spre sud sau est mergi pe nuanțe de albastru și alb. 

Îmbină lemnul natural cu decorul alb

Dacă vrei o locuință elegantă și nu ești adepta culorilor pastelate, încearcă o comabinatie care va fi mereu câștigatoare: alb și lemn natural. Această asociere conferă eleganță locuinței, iar juxtapunerea celor două elemente este cu atât mai expresivă cu cât sunt scăldate în lumină naturală. 

Mobilează casa pornind de la un covor

Dacă nu știi cum să poziționezi mobila într-o cameră, așază în centrul încăperii un covor și mobilează în jurul acestuia. Covorul trebuie să fie suficient de mare pentru ca toate piesele de mobilier să fie parțial așezate pe el. 

Optează pentru mobilă albă

Mobila albă este potrivită mai ales pentru spațiile mici, având calitatea de a le face să pâră mai mari. Mobilierul alb luminează încăperea și îi dă volum, conferindu-i totodată aspect luxos. 

Regula lui 3

Mulți designeri de interior recomandă așezarea în grupuri de către trei a unor obiecte decorative precum lumânările sau vazele. Această cifră conferă echilibru în design interior, iar accesoriile expuse sub formă de triadă sunt mai ușor de remarcat. 

Mixuri inedite

Optează pentru contraste când vrei ca decorul casei să aibă o notă de originalitate. De exemplu, un obiect de decor vintage în combinație cu unul futurist va crea un efect vizual captivant. 

Sursa foto http://www.elledecor.com

 

Articole similare

Amenajare ultra-moderna intr-un penthouse bucurestean

casamea.ro

Farmecul vietii intr-o casa rustica

Elena Virlan

Espressoare, cafetiere / filtre de cafea – ce ar trebui sa aleaga un iubitor al cafelei

casamea.ro

Lasă un comentariu