Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum să-ţi creezi acasă un refugiu de vară perfect

În lunile de vară, marea şi muntele sunt pe buzele tuturor. Însă mult aşteptata vacanţă trece repede, iar cea mai mare parte a timpului liber o petreci tot acasă.

Dacă te numeri printre norocoşii care locuiesc la casă cu grădină sau curte spaţioasă, îţi poţi crea aici un loc de refugiu cu aer festival. Terasa sau o altă anexă a casei, un colţ al grădinii, foişorul din curte sunt doar câteva exemple de locuri care pot fi transformate în spaţii de relaxare inedite.

Atunci când îţi alegi locul de relaxare, urmăreşte ca acesta să fie cât mai departe de stradă (pentru a evita zgomotul maşinilor), de curtea vecinilor şi de spaţiile de joacă ale copiilor.

Odată găsit locul, trebuie să te gândeşti la soluţiile de umbrire şi, dacă e nevoie, de cele care îţi pot asigura mai multă intimitate. Terasa casei (mai ales dacă e acoperită) reprezintă cadrul perfect în care îţi poţi crea propriul sanctuar. Cu ajutorul unor elemente de decor de interior (cum ar fi pat, fotoliu, covoraş, perdele), vei obţine o cameră de odihnă în aer liber.

Dimpotrivă, dacă eşti o fire foarte sociabilă şi îţi place să-ţi petreci timpul cu familia sau prietenii, amenajează un dining sau un living sub pergolă. Astfel, te poţi bucura de umbra oferită de plantele căţărătoare, dar şi de aerul curat al grădinii. Decorul este foarte important, iar ca să simţi atmosfera boemă a teraselor de pe plajă, poţi prelua câteva elemente ale decorurilor marine sau de inspiraţie mediteraneană. Sugestia noastră este să te axezi pe culori nautice, care să îţi amintească de mare, sau pe culori vibrante, care să te ducă cu gândul la cele mai plăcute vacanţe exotice.

În galeria foto îţi punem la dispoziţie un colaj de imagini cu decoruri care te pot inspira în crearea unui loc de refugiu perfect pentru lunilede vară. Succes!

Sursa foto: http://adorable-home.com

Articole similare

Planul Urbanistic de Detaliu

Cristina Tamas

Cum influenteaza copiii achizitia unei case

Costel Popa

Intretinerea acoperisului

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu