Image default
Home

Cum să recondiționezi mobila veche, simplu și rapid

Dacă ai cel puțin o piesă de mobilier veche în casă și te gândești să o arunci, mai gândește-te – s-ar putea să regreți!

Există foarte multe metode de a recondiționa mobila, iar unele dintre acestea îți sunt la îndemână, așadar nu ai nevoie de intervenția unui designer de interior pentru a crea obiecte unice. De ce să cumperi alt set de mobilă când poți economisi bani și, în plus, poți avea în casă un obiect decorativ original cu care să te mândrești?

Câteva proiecte DIY care ne-au atras atenția constau în recondiționarea unor piese de mobilier astfel încât ele să transforme complet locuința și să capete totdată noi valențe.  

1. O masă din lemn natural care inițial avea suprafața zgâriată și marginile deteriorate a fost reparată de proprietar simplu și rapid. Ulterior el a vopsit-o și a lăcuit-o, fără a-i altera aspectul vintage. Rezultatul este spectaculos, nu-i așa?

2. Un set de valize a devenit noptieră pentru dormitor prin simpla suprapunere și fixare cu ajutorul unor tije din lemn. O idee excelentă, care dă rezultate mai ales în interioare vintage.

3. Un cufăr vechi a fost recondiționat și transformat în chiuvetă pentru baie. Poziționat pe un suport din lemn negru, cufărul a fost vopsit similar, iar contrastul pe care îl creează alături de pereții albaștri ai băii este cu totul deosebit. Un astfel de cufăr poate fi reutilizat și pentru a realiza o măsuță de cafea pentru living. În acest caz poți păstra culoarea naturală a lemnului; nu trebuie decât să îi aplici puțin lac după ce îi cureți suprafața.

4. Cine ar fi crezut că din spătarul unui scaun poți realiza o ramă foto atât de frumoasă? Este suficient să vopsești spătarul în culoarea ta preferată și să fixezi fotografiile pe lemn. Pentru ca efectul să fie și mai interesant, nu le agăța pe pereți, ci pozitionează-le pe podea.

5. Te-ai gândit că poți transforma un pian vechi în bibliotecă? Este suficient să ajustezi rafturile astfel încât să respecte forma instrumentului muzical și apoi să așezi cărți și alte obiecte în interiorul acestuia. Ingenios, nu credeți?

Surse foto:

www.housebeautiful.com

www.icreativeideas.com

www.countryliving.com

 

Articole similare

Intai a fost gradina!

Ela

Advertorial: Instal Montaj Fire Solutions – servicii de stingere incendiu

casamea.ro

Trucuri pentru a face curățenie în casă fără a folosi substanțe chimice

Alina Boicu

Lasă un comentariu