Image default
Amenajari Exterioare

Cum sa oferi gradinii un look urban

In marile aglomerari urbane, aerul devine aproape irespirabil. In aceste conditii, fiecare spatiu verde trebuie exploatat si amenajat corespunzator.

Micile gradini din spatele blocurilor sau curtile caselor moderne reprezinta adevarate oaze de relaxare. Daca te numeri printre cei care se bucura de privilegiul unui spatiu verde in jurul casei/blocului, ai toate motivele sa o amenajezi corespunzator.

Indicat ar fi sa te „aliniezi” la stilul resedintelor urbane. Pune accent pe un design simplu, epurat, ordonat. Pentru a obtinere acea atingere urbana in amenajarea gradinii, poti sa te folosesti de mai multe elemente: porti, gard (atunci cand exista), tipul si designul aleilor, tipul de mobilier etc.

In ceea ce priveste materialele, de efect sunt betonul, piatra fina si lemnul prelucrat. La capitolul mobilier, este indicat cel cu design minimalist, care sa ocupe putin spatiu si care sa se reduca la piesele esentiale.

Vasele pentru plante cu modele geometrice si ghivecele cu design simplu sunt binevenite intr-o gradina urbana. Nu putem omite si sugestia unei gradini verticale, care valorifica, asa cum o spune si numele, spatiul pe verticala. Astfel, suprafata de la sol poate fi utilizata in alte scopuri.

 

Articole similare

Idei decorative pentru petreceri in gradina

Catalina Coca

Cum sa iti decorezi biroul de acasa

casamea.ro

O gradina care infloreste si iarna

Ion Diamandi

Lasă un comentariu