Image default
Home

Cum sa montezi faianta peste vechile placi ceramice

Una din principalele reguli ce trebuie respectate pentru a fi siguri ca vom obtine un montaj de calitate este pregatirea suprafetei de lucru. Pentru a nu avea nici o surpriza, cei mai multi dintre mesteri prefera, ca strat de baza, tencuiala.

Se apeleaza la tencuirea peretilor mai ales în cazul suprafetelor care au fost finisate anterior tot cu placi ceramice, placi care au fost eliminate în procesul de renovare. În cele ce urmeaza va vom demonstra ca cele doua operatii (decopertarea peretilor si tencuirea lor) nu sunt absolut necesare ca operatii preliminare montajului faiantei, ele putand fi evitate. Mai exact, vom prezenta modul în care noile placi ceramice, cu care au fost finisati peretii unei bucatarii, au fost montate peste cele vechi.

Întai de toate trebuie sa va asiguram ca nivelul de calitate al lucrarii nu este afectat, atata timp cat se foloseste un adeziv de foarte buna calitate. Solutia prezinta avantaje multiple, comparativ cu abordarile clasice ale montajului de faianta. Întai de toate, se reduc cheltuielile cu mana de lucru pentru decopertarea peretilor si tencuirea lor. De asemenea, nu va mai fi necesara achizitionarea materialelor pentru tencuiala. În acelasi timp, se reduc substantial timpii de lucru. Nu în ultimul rand trebuie sa amintim ca este eliminat  disconfortul fonic provocat de decopertarea peretilor, disconfort pe care, altfel, l-ati suporta atat dumneavoastra, cat si vecinii.

Etape de lucru:

1. Tencuirea peretilor. Deoarece peretii erau placati doar pe 60% din suprafata, a trebuit ca zona superioara a acestora sa fie tencuita pentru a fi adusa la nivelul vechii faiante.

2. Tencuirea zonelor deteriorate. Acolo unde placile vechi erau deteriorate, ele au fost îndepartate. Si aceste zone au fost tencuite pentru a se putea realiza o suprafata de lucru plana.

3. Perforarea placilor. În zonele de întalnire ale vechilor placi s-au practicat orificii, deoarece vechea tehnica de montaj, cu mortar, producea spatii goale în aceste zone. Prin masura amin­tita, a fost evitata spargerea placilor si au fost create zone bune de priza pentru noul adeziv.

4. Montajul faiantei. Dupa uscarea zonelor tencuite s-a trecut la montajul propriu-zis. Asa cum am precizat deja, a fost folosit un adeziv puternic, de foarte buna calitate, care asigura o priza excelenta a placilor de faianta la stratul suport.

5. Montajul baghetei. Placile de faianta au fost taiate la limita glafurilor ferestrelor. Bagheta ornamentala din PVC, care mascheaza muchia glafului, a fost montata înainte de placarea cu faianta a acestuia.

6. Placarea glafului. S-a procedat în acest fel, deoarece glafurile erau suprafete care prezentau neregularitati multiple iar bagheta a functionat ca reper pentru placarea corecta a lor, printr-un dozaj diferentiat cu adeziv. 

Articole similare

Aer proaspat si curat in fiecare zi

Elena Virlan

Sika lanseaza noua campanie TV cu un spot dedicat adezivului SikaHome Tilebond Flexible

casamea.ro

Dezaburirea oglinzii din baie

Dan Mazilu

Lasă un comentariu