Image default
Amenajare dormitor Practic

Cum sa iti personalizezi peretii din dormitor

Exista diferite variante prin care dormitorul poate deveni o camera chic, eleganta si confortabila, fie prin alegerea unui mobilier adecvat sau a unor decoratiuni inedite. Insa, impactul cel mai mare il au peretii, asta daca stii cum sa ii “aranjezi”. In urmatoarele randuri, iti vom oferi cateva mici trucuri de “revigorare” a dormitorului prin personalizarea peretilor.

Tapet jucaus sau sofisticat

Utilizarea tapetului in dormitor este o alegere delicata care trebuie abordata cu multa grija daca dorim sa avem un rezultat ca la carte. De obicei, tapetul “incarca” vizual orice incapere, de aceea in functie de ce mobilier avem putem opta pentru “imbracarea” celor patru pereti, sau decat a unui perete, acesta devenind punctul de atractie al intregii incaperii. Vestea buna este ca exista zeci de modele de tapet, de la imprimeuri florale, cu dungi sau cu buline, perfecte pentru un dormitor modern, pana la imprimeuri cu animalute sau personaje din carti, dedicate camerei copiilor. De asemenea, puteti opta pentru un tapet sofisticat, realizat din diferite materiale speciale- cum ar fi catifeaua-, avand reliefuri deosebite, totul pentru a obtine un dormitor opulent sau glamour.

Pata de culoare

Poate cea mai simpla varianta de personalizare a peretilor se rezuma la cromatica lor. Un perete colorat diferit fata de ceilalti trei, avand o nuanta electrica, sau cel putin mai intensa fata de restul, va oferi dormitorului un aer fresh, plin de optimism, intreaga energie concentrandu-se parca pe acel coltisor.

Litere volumetrice

Un concept nou si interesant este acela de a folosi litere volumetrice in decorarea peretilor. Tinand cont de marimea lor – nu degeaba se numesc “volumetrice”- cea mai buna varianta este aceea de a le amplasa pe un singur perete. Ele se pot monta direct pe perete sau pe o polita, si pot fi litere aleatorii sau pot forma un cuvant.

Albumul de familie

Cine spune ca locul fotografiilor este intr-un album prafuit? Peretii tai pot prinde viata cu ajutorul amintirilor suprinse de un fotograf la momentul potrivit, in locul potrivit. Alege cateva rame foto, in functie de stilul de amenajare a dormitorului – acestea pot fi retro, clasice, sau colorate- si agata-le pe cu grija in locul preferat din camera.   

Pictez vise

Cu ajutorul unui artist talentat personalitatea ta poate fi transpusa in realitate. Indrazneste si picteaza-ti peretii, creea scenarii inedite si vei obtine un dormitor suprarealist si non-conformist. 

Articole similare

Buzunare de perete, din carton

Georgiana Sfarlea

Livingul viitorului – mari spatii goale

Ion Diamandi

O bucatarie construita de la zero

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu