Image default
Amenajari Exterioare Gradinarit

Cum sa iti mentii gradina verde si in timpul toamnei

Primul sfat pe care putem sa vi-l oferim este sa aveti grija de plantele care incep sa se usuce. Daca vedeti ca unele tulpini ale plantelor din gradina dumneavoastra incep sa se ofileasca, taiati-le. Astfel, substantele din sol pe care arbustul le trage pentru a supravietui sunt directionate doar in tulpinile sanatoase, mentinandu-le frumoase mai mult timp. De indata ce temperaturile scad, udati plantele din abundenta pentru a suplimenta lipsa anumitor nutrient care sunt prezenti in sol doar in timpul verii.

Tot atunci adaugati si ingrasamant organic in gradina pentru a da un plus de vitalitate plantelor si pentru a le mentine verzi mai multa vreme. Dozati cu grija ingrasamantul pentru a nu le suprasolicita, insa.

Pastrati gradina cat mai curata. Indepartati plantele salbatice si lasati loc celor cultivate sa creasca si sa se manifeste dupa bunul lor plac. Cu cat  solul este mai curat cu atat plantele dumneavoastra vor beneficia de mai multe substante hranitoare si portia lor nu va injumatatita de cele crescute spontan. Curatati gradina cat mai des de frunzele care au inceput deja sa cada din copaci, pentru a nu sufoca plantele de pe sol.

Se poate intampla ca pe masura ce curatati gradina si indepartati plantele uscate sa aveti goluri destul de mari si aceasta sa nu mai arate la fel de bine. Mergeti la sere si la florarii si achizitionati fie plante rezistente la temperaturi ceva mai reduse fie plante care nu mai au o speranta lunga de viata – si sunt vandute la preturi reduse –  si aranjati-le in spatiile libere. Este o solutie destul de eficienta din punct de vedere al costurilor si puteti obtine rezultate spectaculoase vizual.

Pe viitor, alegeti plante cu durata de viata mai mare si care reactioneaza bine la schimbarile climatice specific zonei in care locuiti. 

Articole similare

Gradina mica: cum o amenajez?

Catalina Coca

Motocoasa – foarte utila daca stai la casa

casamea.ro

Sera vegetala, construita numai din bambus si sticle de plastic

Madalina Constantin

Lasă un comentariu