Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum sa introduci dungile in decor

Pe langa rolul pur decorativ, ele sunt folosite si pentru a mari (cele orizontale) sau inalta (cele verticale) vizual camera. In functie de culoarea si grosimea lor, dungile pot schimba complet viziunea pe care o ai asupra unei camere.

De asemenea, merg folosite in orice zona a casei, de la dormitor, living sau bucatarie, pana la holul de la intrare, baie sau dining.

De exemplu, in spatiile mici, foloseste culori deschise – galben, bej, verde deshis – si dungi late pentru a lumina camera.

Pentru un decor modern apeleaza la culori indraznete de roz, rosu sau portocaliu care sa se asorteze eventual cu alta piesa de mobilier sau alte accesorii din camera, in timp ce bej si maro/ciocolatiu sunt perfecte pentru un design de interior clasic.

Un decor retro foarte reusit este cel compus din alb si negru. Este elegant, sofisticat si simplu de realizat si „purtat”.

Peretii nu sunt singurii care pot fi „dungati”. Dungile pot fi intalnite si pe alte elemente dintr-o incapere. Canapele, draperii, huse de scaun, fete de masa, vesela, covoare, pana si piese de mobilier, toate pot fi imprimate cu acest dungi jucause si sofisticate in acelasi timp.

Insa, aveti grija sa nu exagerati cu folosirea lor. Fiind un model atat de puternic, imaginea finala poate deveni agresiva, enervanta si ametitoare- in sensul ca veti avea impresia ca sunteti in miscare J.

Articole similare

Cum eviti deteriorarea parchetului?

Luana Ibacka

Descoperă cât de multe lucruri încap într-un mic interior stil vagon

Sânziana Iaru

5 idei de cadouri “eco” pentru sarbatorile de iarna

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu