Image default
Amenajari Exterioare

Cum sa intretii aspectul gradinii tale, pentru mai mult timp, fara costuri majore

Indiferent de marimea sau design-ului gradinii, cateva lucruri sunt indispensabile scopului nostru. Mai jos cu ceea ce trebuie sa eviti si ceea ce trebuie sa faci pentru a avea o gradina longeviva:

1. Renunta la o parte din gazon sau peluza, in special daca sunt artificiale. Alege un look mai natural, avand in vedere ca ne aflam intr-un spatiu exterior. De asemenea, gazonul natural este greu de intretinut si consuma multe resurse. De aceea, pastreaza portiuni medii de gazon, cu rol pur decorativ.

2. „Recolteaza” apa de ploaie. Conform expertilor, apa de ploaie are cea mai pura compozitie si nu necesita vreun „tratament” special. Depoziteaza apa de ploaie in bidoane mari si foloseste-o in gradina de flori sau legume.

3. De asemenea, alege ingrasamantul natural (compost) in locul celui artificial! Nu doar vei economisi bani, dar este mult mai nutritiv pentru sol si indeparteaza daunatorii.

4. Daca iti doresti o gradina usor de intretinut si rezistenta, nu exagera cu florile si plantele exotice. Pentru acestea, mediul in care traiesc este cel mai important. Asadar, alege specii autohtone, obisnuite cu climatul de la noi.

5. Planteaza in apropierea casei pomi care sa iti asigure racoarea de care ai nevoie in zilele toride de vara. In plus, coroanele lor bogate, dar si mireasma florilor iti vor transforma gradina intr-o oaza de relaxare.

6. Din punct de vedere al peisajului, iti poti crea un anumit design cu ajutorul materialelor accesibile precum piatra si caramida. Sunt rezistente si mai putin costisitoare fata de materialele exotice precum bambus.

 

 

 

 

 

Articole similare

Cum se inmulteste Dracena?

ing. horticol Alex Ivascu

Stilul rustic – un stil mereu la moda

casamea.ro

Culoarea rosie – o alegere potrivita pentru orice baie

casamea.ro

Lasă un comentariu