Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum sa instalezi o usita pentru pisici?

O astfel de usita pentru pisici este de fapt o clapa rabatabila care se monteaza in usa de la intrarea in casa (evident, aici ne referim strict la persoanele care locuiesc la casa si nu intr-un imobil cu apartamente). Acest dispozitiv se gaseste in general in cadrul petshop-urilor, sub diferite forme, marimi si culori, in functie de animalul de companie (pisica sau catel).

Asadar, primul lucru de care trebuie sa tineti cont este marimea animalului. Asigurati-va ca, corpul acestuia incape, relativ usor, prin orificiul usitei. In ceee ce priveste culoarea sau design-ul, desi nu are foarte mare importanta, fiind situat undeva la baza usii de acces in casa, exista nenumarate modele si materiale din care va puteti alege unul preferat.

Pozitionarea sa este cel de-al doilea aspect de care depinde siguranta si confortul pisicutei tale. Aveti grija sa fie instalat la o inaltime potrivita staturii micutei feline.

Apoi, urmeaza instalarea propriu-zisa. In primul rand, cu ajutorul unui creion trasati forma clapei direct pe usa, asemenea unui sablon. Cu ajutorul unei masini de gaurit, realizati patru gauri in cele patru colturi ale viitoarei usite si, folosindu-va de un ferastrau „decupati” forma dorita si, la final, finisati marginile cu o bucata de smirghel.

Cea mai simpla si sigura modalitate de prindere este cea cu suruburi, insa fiecare dispozitiv, in functie de compania producatoare, vine cu sistemul sau de montare.

Articole similare

Prima Casa 4, inca in analiza BNR

RL online

Aeroterme pentru un plus de caldura

Ema Brumareanu

Saint-Gobain își mărește capacitatea de producție în România, pentru a susține creșterea de pe piața de materiale pentru izolaţii

comunicat de presa

Lasă un comentariu