Image default
LifeStyle

Cum sa hranim pisicile in functie de varsta

Pisicile sunt recunoscute ca niste animale de companie adorabile, dar foarte pofticioase si tentate sa fure din mancarea stapanilor. In randurile de mai jos veti vedea cum trebuie hranite aceste animale dragalase in functie de varsta.

Hrana puilor

Dupa perioada de alaptare, pisoii incep sa manance hrana solida, care trebuie sa le ofere o tranzitie ideala. Hrana pentru aceasta categorie trebuie sa ajute la sustinerea sistemelor imunitar, digestiv, a celui ce raspunde de piele si blana si la satisfacerea nevoilor nutritionale.

Hrana adultilor

Pisicile sunt carnivore, prin urmare organismul lor functioneaza cel mai bine cu un nivel ridicat de proteine. Chiar daca au depasit perioada de crestere, ele au nevoie in continuare de o nutritie care sa le furnizeze energie si sa le asigure echilibrul matabolismului lor unic. Sunt recomandate formulele pe baza de carne adevarata de pui sau peste, acestea sustinand sistemele imunitar si digestiv, pielea si parul.

Hrana pisicilor batrane

La “varsta a treia”, simturile multor pisici se diminueaza, iar capacitatea acestora de a absorbi nutrientii esentiali scade. Hrana trebuie sa fie foarte gustoasa pentru a le mentine interesul pentru mancare, dar sa le faciliteze si digestia grasimilor. In jurul varstei de 11 ani, pisicile devin mai putin active si au nevoie de sprijin pentru mentinerea starii de sanatate. Sunt indicate formule de hrana care sustin sistemul-cheie de protectie si indeplinesc toate nevoile nutritionale aflate in schimbare.

Articole similare

Unirea Shopping Center București vă invită la un curs de îngrijire bebeluși!

comunicat de presa

Pro Video lanseaza in premiera

comunicat de presa

Cum iti hranesti broscuta?

Geanina Bica

Lasă un comentariu