Image default
LifeStyle

Cum sa fii un musafir de nota 10

Indiferent cat de apropiati ti-ar fi, sunt anumite reguli, nescrise, de care trebuie sa tii cont astfel incat si data viitoare sa fii la fel de bine primit, cu bratele deschise si cu zambetul pe buze.

 

  1. Pe langa faptul ca este obligatoriu sa-ti anunti vizita si este contra indicat sa te prezinti pe nepusa masa la usa oamenilor, este important ca acestia sa afle inca de la inceput si timpul pe care-l vei petrece in casa lor, mai ales daca vorbim si despre gazduirea peste noapte. Este placut sa fii gazda, dar este si mai placut sa poti sa-ti faci tabieturile in liniste, nestingherit, in propria locuinta. Ori daca musafirul vine si nu mai pleaca, situatia poate deveni deranjanta.
  2. Daca ai stabilit sa ramai pentru cateva zile si gazdele tale stiu deja acest amanunt, ar fi bine sa-ti organizezi lucrurile personale intr-un singur loc astfel incat sa nu-i incomodezi. Tu esti musafir in casa lor, nu invers. Mai mult, pentru ca nu locuiesti temporar intr-un hotel sau pensiune, responsabilitatea de a face patul, de exemplu, iti revine.
  3. Pe toata perioada sederii este bine sa fii un musafir cu initiativa. Avand in vedere ca stai acolo, chiar si numai pentru cateva zile, este evident ca vei contribui la deranjul din locuinta, drept pentru care ar fi frumos sa te oferi sa duci tu gunoiul intr-o seara sau sa speli vasele, poate chiar sa le gatesti ceva usor intr-una din zile.
  4. Pentru ca tot a venit vorba de mancare ar fi bine daca ti-ai anunta gazdele din timp daca veti lua sau nu cina impreuna. Ar fi neplacut sa ajungi acasa chiar atunci cand masa se serveste, iar ei sa fi pregatit doar un anumit numar de portii, pe tine neincluzandu-te, pentru ca nu au stiut ca vei fi acasa la acea ora.
  5. Ultima, dar nu cea din urma regula este sa te prezinti cu un mic cadou. Nu trebuie sa fie ceva costisitor, o simpla sticla de vin ar putea fi suficienta, oricum cu aceasta bautura nu vei da niciodata gres.

Articole similare

90 de ani de Radio România: concert aniversar la Sala Radio!

comunicat de presa

Bricostore lanseaza catalogul de amenajari exterioare 2010

comunicat de presa

Cum se curata jaluzelele

Elena Virlan

Lasă un comentariu