Image default
Home

Cum sa faceti o cusca pentru caine

Se spune ca un animal de companie este inima casei. Daca prietenul dumneavoastra cu blana urmeaza sa primeasca un cadou de ziua de nastere, atunci de ce sa nu-i faceti propria casa?

Daca aveti o bucatarie sau o sera destul de mare, atunci cusca poate fi amplasata intr-un colt, in curtea din spatele casei sau in gradina. Introduceti inauntru si o saltea moale si va deveni locul preferat pentru cainele dumneavoastra! Luati unealta Dremel® Moto-Saw si urmariti ghidul nostru pas cu pas!

Materialele necesare:

• Dremel® DSM20 cu discul de taiere multifunctional cu carbura Dremel® DSM500

• Dremel® Moto-Saw cu panza de ferastrau pentru taierea generala a lemnului MS51 si panza de ferastrau pentru taierea fina a lemnului MS52

• Dremel® Multi-Max MM40 cu cablu

• 22,74 de metri de scandura de conifere faltuita, cu latimea de 120 de mm si grosimea de 14 mm pentru peretii de captusire ai custii cainelui, debitata la urmatoarele lungimi:

Partea posterioara si cea frontala a custii:

• 10 bucati cu lungimea de 200 de mm

• 9 bucati cu lungimea de 760 de mm

• 2 bucati cu lungimea de 350 de mm

• 2 bucati cu lungimea de 600 de mm

 Partile laterale ale custii:

• 12 bucati cu lungimea de 1 m

Bucati de placaj cu grosimea de 12 mm cu dimensiunile:

• 4 bucati cu lungimea de 612 mm si latimea de 80 de mm pentru cornisele custii

• 1 bucata cu latimea de 600 de mm si lungimea de 1028 mm pentru panoul de acoperis de pe partea stanga

• 1 bucata cu lungimea de 1028 si latimea de 612 mm pentru panoul de acoperis de pe partea dreapta

Bucati de placaj cu grosimea de 18 mm pentru exterior, cu dimensiunile:

• 2 bucati cu lungimea de 1044 mm si latimea de 732 mm pentru partea frontala si posterioara a custii

• lemn de esenta moale de conifere cu sectiunea de 45×45 mm si lungimea de 964 mm pentru grinda acoperisului

• 1 bucata de placaj cu lungimea de 120 de mm, latimea de 80 de mm si cu grosimea de 12 mm pentru cheia de bolta

• Pistol de impuscat cuie sau ciocan si cuie

• Masina de gaurit / insurubat

• Suruburi autoforante de 50 de mm

• Vopsea

Gradul de dificultate: 4 stele (nivel avansat)

Pasul 1

Mergeti la magazinul local de materiale de bricolaj si cumparati lemnul faltuit de conifere, placajul si lemnul de esenta moale din conifere. Debitati scandurile faltiuite la dimensiunile cerute, utilizand unealta Dremel® DSM20 si discul de taiere multifunctional cu carbura Dremel® DSM500.

Pasul 2

Utilizand unealta Dremel® DSM20 si discul de taiere multifunctional cu carbura DSM500 decupati golul usii si acoperisul procedand dupa cum urmeaza: pe bucata de placaj de 18 mm trasati o linie verticala de la baza laturii de 1044 mm pana la inaltimea de 760 de mm. Trasati apoi vertical o linie paralela de 560 de mm de fiecare parte a liniei deja trasate, la distanta de 186 mm de la fiecare margine a latimii bucatii de placaj. Trasati o linie pentru a lega partea superioara a celor doua linii paralele, pentru a intersecta coama intrarii in cusca la 760 de mm in centru. Marcati apoi marginile din stanga si din dreapta ale placii de placaj la distanta de 677 mm si trasati o linie pana la marginea placii, in centru, pentru a realiza panta acoperisului. Asezati-o pe cealalta coala de placaj si marcati, utilizand prima coala ca si sablon, doar pentru panta acoperisului. In continuare taiati utilizand unealta Dremel® DSM20 si discul de taiere multifunctional cu carbura Dremel® DSM500 si, daca este necesar, slefuiti cu ajutorul uneltei Dremel® Multi-Max cu cablu.

Pasul 3

Asezati 5 frize de 200 de mm de lemn faltuit pe partea frontala a custii si strangeti-le bine impreuna. Apoi, utilizand un pistol de impuscat cuie sau un ciocan, prindeti-le cu cuie, asigurandu-va ca prima este exact aliniata la baza si la partea interioara a usii. Repetati operatiunea si pentru cealalta parte a golului usii. Va rezulta o suprapunere de 14 mm la exteriorul panoului.

Pasul 4

Luati doua bucati de frize faltuite de 760 de mm, puneti-le pe o masa si strangeti-le bine impreuna, apoi puneti partea frontala a custii pe ele, cu fata in jos. Trasati cu acul / creionul o linie de-a lungul marginii interioare a partii superioare a custii pe frizele faltuite.

Pasul 5

Taiati apoi bucatile de scandura faltuita cu ajutorul ferastraului dumneavoastra Dremel Moto-Saw. Pentru a finaliza partea superioara, puneti bucatile de scandura faltuita de 600 de mm si 350 de mm si trasati cu acul / creionul o linie de-a lungul marginii exterioare a custii si taiati cu ferastraul Moto-Saw, procedand ca inainte. Prindeti cu cuie pe partea frontala a custii, nemontand inca ultima piesa. Repetati procesul pentru partea din spate a custii, prinzand cu cuie toate bucatile in afara ultimei, pe care o lasati libera.

Pasul 6

Luati apoi bucatile de scanduri faltuite cu lungimea de 1 metru si ridicati in picioare partea frontala a custii pe o suprafata plana si tineti-o in aceasta pozitie, apoi incepand de la baza prindeti cu cuie bucatile de scanduri faltuite cu lungimea de 1 metru pentru a realiza sectiunea laterala. Vor fi necesare 6 bucati pentru a o finaliza. Repetati acest pas pentru cealalta parte laterala, lucrand din cealalta parte a custii.

Pasul 7

In continuare realizati grinda acoperisului, luand bucata de 45 mm x 45 mm cu lungimea de 964 mm de lemn moale de conifere si fixati-o utilizand o masina de gaurit si doua suruburi autoforante pentru fiecare capat aliniat la coama custii. Aceasta va constitui coama acoperisului.

Pasul 8

Prindeti cu cuie un panou de acoperis de 600 mm x 1028 mm pe partea stanga a acoperisului, fixandu-l cu cuie in coama si de-a lungul chenarului. Luati apoi panoul de acoperis de 612 mm x 1028 mm pentru partea dreapta, petreceti-l pe distanta de 12 mm la nivelul culmii acoperisului si fixati cu cuie.

Pasul 9

Trasati modelul dumneavoastra pentru cornisele custii pe bucata de placaj de 612 mm x 80 mm. Taiati-o utilizand ferastraul Moto-Saw si panza de ferastrau pentru taierea fina a lemnului MS52, facand o taietura de 45 de grade la un capat si utilizati-o ca sablon pentru cealalta parte. Fixati-o cu cuie la partea frontala a custii.

Pasul 10

Trasati desenul pentru cheia de bolta pe bucata de placaj de 120 mm x 80 mm cu grosimea de 12 mm, decupati-l cu ajutorul ferastraului Moto-Saw si prindeti-l cu cuie de cusca, deasupra usii.

Pasul 11

Vopsiti cu vopseaua de finisaj dorita, avand grija sa fie netoxica si inofensiva pentru animale.

NOTA: Utilizati unealta Dremel® Corded Multi-Max pentru a slefui si degrosa muchiile pe masura ce avansati. In cazul in care cusca dumneavoastra va fi amplasata in exterior, va avea nevoie de o platforma si va trebui vopsita cu vopsea de exterior.

Foto: Bosch

 

 

Articole similare

Cum sa integrezi ardezia flexibila in amenajarea casei

casamea.ro

The Beauty of Wallpaper in a Bedroom Decor

casamea.ro

Cum să alegi plăcile ceramice. 6 paşi importanţi

casamea.ro

Lasă un comentariu