Image default
LifeStyle

Cum să eviţi alergiile pe care le poţi face acasă

Conform statisticilor, în prezent, una din patru persoane suferă de o afecţiune alergică. Dacă tendinţa de creştere a alergiilor se menţine, peste aproximativ patru ani, două persoane din patru vor avea o boală alergică.

Alergia este reacţia sistemului imunitar la elemente obişnuite din mediul înconjurător la care nu ar trebui să reacţioneze. Substanţele care declanşează o reacţie alergică se numesc alergeni şi sunt reprezentate în special de polen, mucegai, acarieni, păr de animale, produse alimentare etc. Încă nu este înţeles pe deplin de ce numai anumite substanţe declanşează o reacţie alergică şi de ce aceasta apare numai la anumite persoane. În orice caz, predispoziţia genetică este incriminată ca fiind un factor de risc major. Printre simptomele alergiei se numără: strănut, ochi umezi, nas înfundat, rinoree, mâncărimi, erupţii cutanate etc.

Multe dintre aceste alergii izvorăsc în interiorul locuinţei şi sunt strâns legate de stilul de viaţă şi produsele de curăţare pe care le folosim.

Alergii provocate de detergenţi

Alergiile la detergenţii de rufe reprezintă o problemă relativ recentă şi nu a rămas fără ecou. Drept urmare, au apărut detergenţii antialergici sau hipoalergici, cu o altă compoziţie, dar la fel de eficienţi. Detergenţii antialergici se găsesc în farmacii şi supermarketuri. O alternativă a acestora sunt detergenţii ecologici, indicaţi persoanelor alergice deoarece nu conţin enzime sau alte substanţe chimice şi parfumuri, ci materii prime organice. 

Gama produselor eco este destul de diversificată: detergenţi în formă de praf sau lichidă, pentru haine colorate sau albe, pentru diferite tipuri de ţesături. Aceştia se pot utiliza atât la spălarea manuală, cât şi la cea automată.

Funcţia de clătire suplimentară a maşinii de spălat

În cazul în care nu deţii astfel de detergenţi sau cei antialergici nu te mulţumesc, foloseşte funcţia de clătire suplimentară a masinii de spalat rufe. Aceasta conţine senzori speciali care prelungesc faza de clătire până când detergentul este complet eliminat din haine.

Curăţarea aerului
O altă sursă de alergie este polenul. Poţi să scapi de polenul din casă cu ajutorul aerului condiţionat. Dacă ai un ventilator, e bine să nu îl foloseşti primăvara, pentru că acesta ar putea să-ţi aducă alergenii care te supără de afară chiar în casă. 

Acarienii din aşternuturi
Alergiile nu sunt cauzate doar de polen. Covoarele, pernele şi cearşafurile pot fi medii perfecte în care se dezvoltă acarienii, iar aceştia pot duce la alergii. Există materiale textile hipoalergenice, care te pot feri de astfel de probleme. Nu trebuie însă să dai mulţi bani ca să scapi de alergii: e suficient să faci curat mai des şi să ai grijă să nu se depună praful în casă.

Din cauza neplăcerilor create de alergii, în prezent, fabricile producătoare de pilote tratează umpluturile antialergic şi antiseptic. Având în vedere că cei mici sunt mai sensibili, este indicat ca măcar pentru camera copiilor să optezi pentru astfel de produse.

Alergii provocate de praf

Un aspirator obişnuit elimină praful, dar nu rezolvă problema alergiilor provocate de acarieni. Aşadar, este recomandat să achiţionezi un aspirator cu filtru Hepa. Acesta îţi garantează cea mai eficientă purificare a aerului, de 99,98%, prin reţinerea particulelor de praf.

Sursa foto: www.pinterest.com

www.youtube.com

www.purelivingcollection.com

www.allersafe.co.uk

Articole similare

Horia Tecau, Noul Ambasador Life Care

comunicat de presa

Grădini verzi pe tot parcursul anului: realitate sau amăgire?

casamea.ro

Knauf Werktage 2013 – seminarii si workshop-uri demonstrative in beneficiul consumatorului final

comunicat de presa

Lasă un comentariu