Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Cum să creezi un aranjament de vară în grădină

Cu toate soluţiile de climatizare de care dispunem în interiorul casei, atmosfera pare de-a dreptul sufocantă în zilele caniculare de vară. În locul spaţiilor închise, preferăm grădina sau curtea interioară, mai ales dacă acestea sunt umbrite.

Pentru a ne bucura de tot confortul, pe lângă umbră, avem nevoie de un spaţiu amenajat corespunzător. Un living în aer liber este perfect, dar presupune o investiţie pe măsură. Acesta poate fi suplinit cu un mic loc de relaxare sau de luat masa, care implică investiţii minime sau 0. Un astfel de aranjament va înfrumuseţa şi anima grădina. În plus, îl poţi transforma în punctul de atracţie al grădinii.

Un aranjament de grădină este uşor de realizat şi necesită puţine elemente decorative. Pentru început, trebuie să alegi o temă sau un punct de plecare. De exemplu, poţi porni de la un stil sau de la un grup de culori. Dacă nu ai ceva concret în minte, alege o temă neutră, care se potriveşte în orice tip de grădină. Sugestia noastră este să alegi o temă vegetală, cum ar fi florile sau motivele florale deoarece se integrează perfect în peisaj. Iată două exemple:

Exemplul 1:

Un aranjament floral de vară, format din: masă acoperită cu o faţă de masă albă cu imprimeuri florale supradimensionate, o vază cu flori proaspete asortate cu imprimeurile şi câteva vase în acelaşi culori. Acest cadru este completat de ghivece cu flori, aşezate pe iarbă, în jurul mesei.

Exemplul 2:

Aranjament simplu, care are la bază 2 elemente decorative: un scaun şi un suport (în formă de butoiaş) cu flori. Accentul este pus pe florile naturale şi culorile răcoroase, de inspiraţie marină (alb, bleu, nisipiu).

În speranţa că ţi-am oferit o sursă de inspiraţie utilă pentru viitorul aranjament de grădină, îţi urăm spor la decorat!

Sursa foto: www.pixabay.com

Articole similare

Cum amenajezi un hol de intrare functional?

Ana Mincu

Sfaturi simple pentru a avea o gradina „cool”

Catalina Coca

10 piese de mobilier interesante si surprinzatoare

Olivia Vereha

Lasă un comentariu