Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum sa amenajezi o bucatarie compacta

Bucatariile compacte ne demonstreaza ca intr-un spatiu de doar cativa metri patrati, prevazut cu un ansamblu de mobilier bine gandit din punct de vedere al asezarii corpurilor, dar si al designului, poti obtine un maximum de functionalitate.

Producatorii de mobilier urmaresc sa inglobeze in structura mobilierului toate elementele esentiale. Astfel, in zona de intrare in bucatarie se poate amplasa o mica zona de servire, de tip bar, cu sistem de iluminat incorporat.

Citeste si: Bucataria inteligenta

Zona dedicata curateniei (cea aferenta chiuvetei) poate fi dotata cu sertare destinate depozitarii organizate a materialelor de curatat si cu recipiente pentru deseurile casnice. 

Pentru colturi se pot folosi solutii distincte, cum ar fi un corp cu sertare speciale sau unul cu usa dublu articulata (cea mai simpla rezolvare pentru astfel de spatii).

Citeste si: Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii mici

Pentru ca suprafata disponibila sa fie cu adevarat valorificata, se poate crea o zona cu corpuri de tip soldat, care sa includa cuptorul clasic si pe cel cu microunde.

In cazul in care nu doresti sa renunti la vechiul cuptor cu microunde, ai la dispozitie o solutie estetica: o usa care sa il mascheze, perfect asortata cu finisajul cuptorului incorporabil.

Citeste si: Solutii de amenajare pentru o bucatarie ingusta

Camara rotativa permite alimentarea ei cu provizii din orice sens, in functie de zona de acces in bucatarie. Amplasarea ei la intrare respecta principiul bucatariilor profesionale, in care zona de depozitare este prima, urmata de cea de curatenie si preparare rece si de cea destinata prepararii.

Articole similare

O casă trainică în Timișoara

casamea.ro

Voteaza coperta revistei din iunie!

RL online

Amenajare în stil romantic

casamea.ro

Lasă un comentariu