Image default
Solutii Constructive

Cum sa amenajam mansarda

Pentru orice amenajare se poate porni de la mobilier si de la ideea de a se fructifica fiecare colt sau chiar coltisor, mai ales ca spatiul de locuit este o resursa scumpa iar depozitarile sunt vitale. Aceste idei se pot folosi foarte bine si in cazul spatiilor mansardate.

Avand in vedere constructia unei case pe doua niveluri, tip parter si etaj (mansardat) sau parter si mansarda se pot propune doua tipuri de amenajare a nivelului superior. Pentru primul caz (in care avem la parter dormitorul) mansarda poate fi gandita ca un open space, fiind folosita in primul rand ca zona de recreere, asa cum s-a realizat la casa din Cernica.

Ideea se poate folosi foarte bine si in cazul caselor vechi care au pod iar acesta poate fi amenajat ca mansarda. In aceasta situatie, pentru  acest spatiu  se pot dezvolta mai multe idei: realizarea unui bar cu un mic oficiu dotat cu chiuveta  (minibucatarie) sau a unei sali de sport, cu montare de diverse aparate. Separarea zonelor este importanta , existând si multe solutii in acest sens.

Prezenta unei bai in care in locul cazii sa se foloseasca o cabina de dus este necesara. O idee interesanta este montarea unei saune de dimensiuni mici. Organizarea in paralel a spatiilor de depozitare este nu numai posibila dar si de dorit.

Pentru cel de-al doilea in care etajul este mansardat, organizarea se poate face ca in cazul clasic al unei case cu etaj, in care dormitoarele sunt la etaj (casa din Corbeanca). Si in acest caz prezenta baii se impune, ­ferestrele de mansarda dând si o senzatie extrem de placuta. 

 

Articole similare

Motoarele Hatz, spre emisii zero

M.Equipment

De ce avem nevoie de certificat energetic

casamea.ro

Ce facem cu produsele defecte

Elena Virlan

Lasă un comentariu