Image default
LifeStyle

Cum sa alegi masina de spalat: cu uscator sau cu uscator independent

Pentru o casa in care orice bucata de spaţiu este vitala, masina de spalat cu uscator este o alegere ideala. Pe de alta parte, un uscator independent permite o mai buna uscare a hainelor: cu programe specializate pentru uscarea celor mai dificile materiale, uscatorul de rufe dispune de o cuva mult mai mare, pentru a permite aerului sa circule foarte mult si hainelor sa se usuce fara a se sifona. Indiferent de optiune, mai jos sunt cateva sfaturi de la specialistii Hotpoint despre cum sa alegem masina de spalat cu uscator sau uscatorul independent:

1. Masina de spalat cu uscator:

a. Capacitate – Daca aveti multe rufe de spalat, ar trebui sa optati pentru o masina de capacitate mare. Mai ales daca tineti cont de faptul ca, in ciuda capacitatii, masinile de spalat mari pot fi la fel de eficiente din punct de vedere al consumului ca modelele mai mici si ofera aproximativ aceleasi functii. In cazul masinilor de spalat cu uscator, capacitatea de spalat difera fata de capacitatea de uscat – de exemplu, masinile de spalat pot sa aiba o capacitate de incarcare pentru spalare de pana la 9 kg si de uscare de pana la 7 kg.

b. Programe – “Daca aveti o garderoba diversificata, optati pentru o masina cu uscator care are un ciclu pentru rufe delicate si programe speciale pentru tesaturi din lana. Mai nou, masinile de spalat dispun chiar de ciclul pentru rufe ultradelicate, perfect pentru spalarea chiar si a articolelor din plus. De asemenea, puteti opta mai nou pentru masini de spalat cu uscator care au functii speciale de eliminare a bacteriilor si alergenilor,” recomanda Rodica Stere, marketing manager Indesit pentru Romania.

c.  Consum – Anumite uscatoare integrate in masinile de spalat au senzori care masoara gradul de umiditate pentru a scadea timpul de uscare si, deci, de a limita consumul de energie.

d. Niveluri de uscare – Este foarte important sa optati pentru o masina de spalat cu uscator care sa dispuna de cat mai multe niveluri de uscare – spre exemplu, modelul Hotpoint AQD 970 D 49 EU/B dispune de nivelurile calcare, intindere, impaturire, purtare. In functie de nivelul ales, masina pastreaza un anumit procent de umiditate in rufe, pentru ca rufele sa fie cat mai netede. Masina dispune de display LCD cu posibilitate de memorare a celei mai frecvente spalari, programe speciale: albe, colorate, culori inchise, antialergic, Woolmark Platinum Care, ultradelicate, spala si usuca, precum si de 3 programe de uscare: lana, bumbac, sintetice.  Printe optiuni se numara: temporizator pornire amanata pentru amanarea pornirii cu 1 pana la 24 de ore, Super Wash, extra clatire, calcare usoara, prespalare.

e. Nivel zgomot – O masina de spalat silentioasa este recomandata mai ales in cazul familiilor cu copii mici sau in cazul in care este pozitionata intr-un spatiu in care petreceti mult timp, precum bucataria. Pentru a limita nivelul de zgomot, puteti opta pentru o masina cu motor silentios, fara perii, care nu necesita contacte electrice.

2. Uscatorul independent:

a. Spatiu – Principalul criteriu, atunci cand vorbim despre uscator, este cel legat de lipsa spatiului, in accepţiunea colectiva. Pentru a economisi spatiu, specialistii recomanda pozitionarea uscatorului deasupra masinii de spalat. Suportul special se monteaza in cateva minute si este solid, garantand stabilitate maxima.

b. Capacitate – Uscatoarele beneficiaza, in general, de o capacitate intre 4 si 9 kg. Daca aveti mai mult de 2 membri in familie, un model de circa 7 kg este alegerea optima.

c. Filtrare – Optati pentru filtre extrem de usor de scos si de curatat. Alegeţi filtrele cu laturile rotunjite, pe de o parte si cu colturi ascutite, pe de alta parte, acestea fiind extrem de usor de reintrodus dupa curatare.

d. Autogolire – Optati pentru un uscator care poate fi racordat la conducta de evacuare a masinii de spalat, pentru a nu mai fi necesara golirea tavitei de colectare a condensului.

e. Programe speciale – Acordati o atentie sporita programelor speciale pentru: uscare rapida – in special pentru cantitati mici de rufe, calcare usoara – inmoaie fibrele pentru a facilita calcarea, reimprospatare – ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute, incalzire rufe – ideal, de exemplu, pentru pijamalele copiilor.

 

Articole similare

Iqonique Class Studio

Mariela Vanu

Hornbach: Tendintele primaverii in amenajarea locuintei

RL online

Trei noi produse Snorkel la Bauma 2016

M.Equipment

Lasă un comentariu