Image default
Amenajari Exterioare

Cum să alegi bordurile pentru rondurile cu flori

Bordurile au roluri decorative şi practice bine definite într-o grădină. Acestea protejează şi delimitează rondurile cu flori de restul grădinii, punându-le totodată în valoare.

De asemenea, bordurile previn alunecarea pământului din straturile cu flori pe suprafeţele din jurul acestora (alei, iarbă etc.). În acelaşi timp, cu ajutorul bordurilor, poţi oferi grădinii un aspect plăcut şi original.

Bordurile pot fi cumpărate de-a gata din magazinele de bricolaj sau pot fi făcute acasă, din diverse materiale. Deşi există modele frumoase de borduri în magazinele cu produse de grădină,  cele realizate manual vor contribui la crearea unor aranjamente unicat, pe care nu le mai găseşti într-o altă grădină.

Bordurile pot fi realizate din materiale brute (piatră, cărămidă, lemn, buşteni etc.), dar şi din diverse obiecte pe care le ai în jurul casei: cauciuri, ţevi, sticle goale, PET-uri, capace etc. Chiar şi cele mai trăsnite şi neobişnuite borduri pot contura frumos straturile cu flori, separându-le într-un mod aparte de restul vegetaţiei. Însă dacă îţi doreşti să păstrezi aspectul clasic şi elegant al grădinii, îţi sugerăm să te opreşti la materiale clasice, precum lemn, cărămidă sau piatră.

Pentru o grădină cu aspect natural, alege borduri din materiale naturale şi ecologice, cum ar fi pietrele de munte sau de râu, lemnul brut sau prelucrat (buşteni, scânduri, popi de lemn, paleţi), deoarece se integrează firesc în peisajul exterior.

Atenţie! Bordurile din lemn emană multă căldură, însă nu sunt la fel de rezistente precum cele din piatră, motiv pentru care lemnul trebuie tratat special pentru a rezista la condiţiile atmosferice. 

În rândurile următoare îţi oferim câteva exemple de borduri care te pot ajuta în alegerea celei mai bune variante pentru grădina ta:

Bordură din cărămidă

Bordură din pietre de diverse forme şi dimensiuni

Bordură din popi de lemn şi pietre de râu

Bordură din scânduri de diverse mărimi

Pentru mai multe modele de borduri accesează galeria foto.

Sursa foto:

www.pinterest.com

www.marrtile.com

www.curbandmulch.com

concreteva.com

Articole similare

Kalanchoe – o planta minunata, deloc pretentioasa

RL online

Stilul asiatic traditional intr-o gradina

Elena Turcu

Gradina scaldata in lumina noaptea si ziua

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu