Image default
Home

Tipsuri pentru alegerea caloriferului

Inainte de cumpararea caloriferului, este importanta aflarea puterii necesare incalzirii incaperii, respectiv numarul de elementi necesari pentru o incapere.

In principiu, se inmulteste volumul incaperii cu un coeficient calorific cuprins intre 40 si 75 W/mc (coeficientul este invers proportional cu gradul de izolare termica a camerei) si rezulta puterea necesara. Aceasta poate sa fie asigurata de unul sau mai multe calorifere. In cazul caloriferelor cu elementi, puterea necesara trebuie impartita la puterea unui element. Astfel, va rezulta numarul de elementi necesari.

Citeste si: Calorifer din fonta, aluminiu sau otel?

Apoi, trebuie sa tinem seama de sistemul de incalzire. Cele mai potrivite radiatoare pentru sistemul public de distributie a agentului termic sunt cele din fonta, dar si cele din aluminiu. Pentru centralele de apartament, sunt recomandate radiatoarele din otel.

Este indicat sa se ia in calcul pretul caloriferului, dar asta nu inseamna ca trebuie facut rabat la confort. Caloriferele ieftine au fara indoiala o calitate slaba. Pretul mic ascunde, de regula, anumite lipsuri. Un exemplu ar fi cel al radiatoarelor din otel, care sunt cele mai ieftine si care au convectoarele din interior mai mici si, implicit, consumul de material mai ­scazut. Evident, rezulta o putere de incalzire mai mica.

Citeste si: Cum se alege caloriferul

De aceea, pentru a fi siguri de calitatea produsului achizitionat, trebuie sa aveti in vedere durabilitatea, pretul, designul si garantia oferita de firma producatoare. 

 

Articole similare

Cativa pasi extrem de simpli pentru o casa mai „verde”

Ana Mincu

Caramida, un finisaj surprinzator in orice interior

Catalina Coca

De ce sa reconditionam usile vechi?

Elena Virlan

Lasă un comentariu