Image default
Practic

Cum puteti sa renovati casa cu buget mic

Renovarea locuintei ii dezarmeaza pe multi proprietari datorita costurilor mari pe care aceasta actiune o presupune. De foarte putine ori se intampla ca bugetul sa nu fie consumat, insa mult mai des acesta este depasit. Integrarea intr-un buget mic pare un tel si mai greu de atins.

Exista si solutii care va pot permite renovarea casei sau apartamentului cu o suma mai mica. Important este sa nu faceti compromisuri la aspectele importante. Specialistii recomanda ca materialele de finisaj si tamplaria sa fie de calitate, iar lucrarile de executie sa fie realizate “ca la carte”. Dar chiar si in aceste conditii se pot alege variante economice. Iata cum:

Echipa de muncitori

O echipa profesionista lucreaza foarte bine, dar sumele solicitate sunt foarte mari. Insa exista si mesteri buni care lucreaza individual la preturi mult mai accesibile si care pot fi gasiti prin recomandare. Prin urmare, selectarea muncitorilor din aceasta categorie scad costurile pe manopera.

Materialele de finisaj

O alta modalitate de a va mentine intr-un buget mic consta in cumpararea materialelor de finisaj (gresie, faianta, parchet, vopsea, chituri, adezivi etc.) din magazine de periferie deoarece ofera preturi mai mici decat cele din zonele centrale.

Pastrarea finisajelor existente

Renovarea locuintei nu solicita neaparat si inlocuirea tuturor finisajelor. De exemplu, daca aveti parchet din lemn masiv il puteti reconditiona (prin slefuire, lacuire etc.). Aceasta actiunea costa mai putin decat inlocuirea parchetului.

Produse la oferta

Interesati-va de ofertele pe care le au magazinele de profil. Unele magazine ofera un pret mai mic pe produs daca alegeti sa cumparati mai multe produse de acelasi tip. De asemenea, exista magazine cu materiale de finisaje in al caror pret intra si montajul.

Mobilierul

Mobilarea locuintei poate fi realizata cu investitii mult mai mici decat va puteti imagina. O varianta ar fi sa folositi modelul mobilierului care v-a placut intr-un showroom, intr-un catalog sau pe Internet si sa il realizati pe comanda, la un pret mult mai mic. De asemenea, exista magazine care percep reduceri consistente la produsele care prezinta mici defecte (de exemplu, la Ikea exista o astfel de sectiune numita „Asa cum sunt”). Nu in ultimul rand, daca aveti mobilier vechi dar care arata bine, il puteti vopsi si astfel alocati o suma mai mica pentru mobila.

Aparatele electrocasnice

De cele mai multe ori, renovarea locuintei include si inlocuirea aparatelor electrocasnice. Achizitionarea unor modele performante va poate goli portofelul de o suma consistenta. Si aici puteti cheltui mai putini bani. Optati pentru electrocasnice care au fost/sunt expuse pentru clienti deoarece se vand la preturi mai mici (cu reduceri de aprox. 25%). De asemenea, studiati serviciile pe care le ofera magazinele. Unele dintre ele asigura, de exemplu, transport gratuit.

Accesorii si decoratiuni

Reprezinta etapa finala, insa importanta pentru rezultatul de ansamblu. La acest capitol puteti inlocui banii cu imaginatia si creativitatea si sa va confectionati singuri decoratiuni dragute pentru casa din materiale reciclate sau care presupun costuri modice.

Articole similare

Decor fresh ca o adiere de primavara

Oana Voicu

Mobilier pentru o camera multifunctionala

RL online

Dormitor de student cu design relaxant

casamea.ro

Lasă un comentariu