Image default
LifeStyle

Cum puteti infrumuseta gradina cu iarba decorativa

Iarba decorativa este o planta cu o culoare frumoasa si un aspect placut ce poate fi inserata printre florile, tufisurile sau arbustii din curte sau gradina. Pozitionata intr-un mod creativ, acest „accesoriu” natural poate schimba radical imaginea gradinii.

De asemenea, iarba decorativa reprezinta si o modalitate simpla de a anima o gradina saraca in pomi, arbusti si flori. Alegand soiuri cu texturi diferite, puteti obtine contraste puternice interesante.

Datorita inaltimii considerabile la care poate ajunge, iarba decorativa poate fi un bun separator in gradina, mai ales daca restul plantelor si florilor sunt mici. Totodata, tufele de iarba decorativa pot delimita aleile sau pot fi un inlocuitor de gazon, mai ales pentru zonele foarte putin accesate.

Avand „coroana” bogata, iarba decorativa poate incalzi anumite colturi anoste ale gradinii, cum ar fi zona din jurul piscinei sau poate infrumuseta terasa casei prin plantarea acesteia in ghivece supradimensionate.

O optiune interesanta este  „coada de ponei”, un soi de iarba mexicana, decorativa, de culoare verde crud cu varfurile aurii, pufoase, asemenea coditelor poneilor.

 

Articole similare

Cum se pune slanina la murat

casamea.ro

Animalele de companie stimuleaza dezvoltarea emotionala a copiilor autisti

modista.ro

Kuma – un adevarat specialist in industria lavoarelor si a mobilierului de baie si bucatarie

casamea.ro

Lasă un comentariu