Image default
Home

Cum protejam suprafetele din lemn

Ingrijirea corecta a mobilierului din lemn lacuit
Lemnul lacuit necesita un tratament special, deorece suprafata lui este mai sensibila. Sub nicio forma nu se folosesc prafuri abrazive sau alte substante agresive. De preferat este apa cu sapun, aplicata cu un burete sau cu o laveta. Locurile devenite mate isi recapata stralucirea prin frecare cu o carpa inmuiata in prealabil in alcool denaturat si apoi in ulei de in. Frecarea se face de preferinta, cu miscari circulare.

Odata ce ati optat pentru lemn, indiferent daca este vorba de mobilier sau de finisajul pardoselii, este bine sa nu neglijati intretinerea acestor suprafete.

Lemnul nu este un material pretentios, dar cu toate acestea trebuie respectate cateva reguli simple in ingrijirea lui. De exemplu, ceara nu trebuie aplicata pe mobila lustruita pentru ca atrage mai usor praful. De asemenea, solutiile pentru curatat geamuri nu trebuie aplicate pe mobila lustruita deoarece amoniacul pe care acestea il contin, distruge lustrul.

Pentru a scoate petele de grasime sau de murdarie nu trebuie decat sa stergeti usor, cu o carpa moale imbibata in apa cu putin sapun, sa clatiti bine, iar apoi sa stergeti din nou cu o carpa uscata.

Articole similare

Vopseaua epoxidică, un finisaj modern şi flexibil

casamea.ro

Unelte de mare ajutor in casa

Elena Virlan

Cum sa-ti renovezi singur apartamentul

RL online

Lasă un comentariu