Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum protejam conductele ingropate

La eliminarea definitiva a temerilor de acest fel contribuie si modul in care conductele sunt izolate si montate. Izolatiile existente pe piata sunt fabricate din materiale care poseda calitati termoizolante. Ele limiteaza pierderile de caldura in sistem in asa fel incât genereaza economii importante. In acelasi timp insa, ele ofera si protectie la sarcinile mecanice exercitate asupra conductelor, mai ales in etapa turnarii sapei.

Alegerea tipului de izolatie trebuie sa se faca in functie de materialul din care este fabricata conducta. Pentru conductele din cupru rigid se foloseste izolatie fabricata dintr-un tip de poliuretan cu densitate medie, in timp ce pentru conductele din cupru moale, izolatia trebuie sa aiba densitate mare si o armatura exterioara din poliester.

Montajul conductelor pe pardoseala trebuie sa respecte anumite reguli pentru eliminarea riscurilor de fisura. Este de preferat ca suprafata pardoselii sa fie plana. Daca insa aceasta prezinta denivelari, atunci este recomandat un material maleabil, cum este cuprul moale, care sa poata lua forma suprafetei in asa fel incât sa nu ramâna spatii intre conducte si suprafata de baza. Este recomandat ca tevile sa fie fixate de pardoseala cu bride speciale. Altfel, in timpul turnarii sapei exista riscul ca lipiturile sa aiba de suferit din cauza socurilor mecanice si a greutatii materialului.

O ultima masura de siguranta este montarea pe suprafata de baza a unui strat de polistiren extrudat. Acesta are o densitate mare si o rezistenta ridicata la sarcinile mecanice (foto).

Articole similare

Ruris vizeaza afaceri de 6,2 milioane EUR, in crestere cu 32% si se pregateste de export

comunicat de presa

Vata minerala – ideala pentru termoizolarea casei

Simona Popa

P + 1E 0316

RL online

Lasă un comentariu