Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum protejam conductele ingropate

La eliminarea definitiva a temerilor de acest fel contribuie si modul in care conductele sunt izolate si montate. Izolatiile limiteaza pierderile de caldura in sistem in asa fel incat genereaza economii importante.

In acelasi timp insa, ele ofera si protectie la sarcinile mecanice exercitate asupra conductelor, mai ales in etapa turnarii sapei. Alegerea ­tipului de izolatie trebuie sa se faca in functie de materialul din care este fabricata conducta.

De exemplu, pentru conductele din cupru rigid se foloseste izolatie fabricata dintr-un tip de poliuretan cu densitate medie (foto dreapta), in timp ce pentru conductele din cupru moale, izolatia trebuie sa aiva densitate mare si o armatura exterioara din polies­ter.

Montajul conductelor pe pardoseala trebuie sa respecte anumite reguli pentru eliminarea riscurilor de fisura. Este de preferat ca suprafata pardoselii sa fie plana. Daca insa aceasta prezinta denivelari, atunci este recomandat un material maleabil, cum este cuprul moale, care sa poata lua forma suprafetei in asa fel incat sa nu ramana spatii intre conducte si suprafata de baza. Este recomandat ca tevile sa fie fixate de pardoseala cu bride speciale. Altfel, in timpul turnarii sapei exista riscul ca lipiturile sa aiba de suferit din cauza socurilor mecanice si a greutatii materialului. O ultima masura de siguranta este montarea pe suprafata de baza a unui strat de polistiren extrudat, cu  densitate mare si rezistenta ridicata (foto stanga).

Articole similare

A venit timpul sa schimbi acoperisul?

Anca Ghiorghiu

Ansamblul APARTAMENTE Radacini atrage parintii studentilor la Medicina si Drept

comunicat de presa

P+1E 1130

RL online

Lasă un comentariu