Image default
Home

Cum sa previi aparitia igrasiei

Igrasia este prezenta in majoritatea locuintelor si efectele sale sunt neplacute atat din punct de vedere estetic, dar si al sanatatii. Din fericire, exista si multiple posibilitati de a o preveni.

Igrasia poate fi prevenita chiar din etapa de constructie a casei. Asadar, se recomanda ca materialele de constructie sa fie depozitate in locuri uscate, ferite de ploaie sau roua. Hidroizolarea fundatiei si zidurilor este o alta conditie pentru ca igrasia sa nu isi faca loc in interiorul locuintei. Pentru prevenirea reaparitiei mucegaiului, este indicat sa se aplice 1-2 straturi de vopsea cu efect antimucegai. Dupa acest demers este necesar ca incaperile sa fie incalzite si ventilate corespunzator deoarece, in caz contrar, igrasia se va instala din nou.

O modalitate eficienta de a mentine un nivel de umiditate optim in camere o reprezinta folosirea dezumidificatoarelor. Rolul acestora este de a extrage excesul de umezeala. Functioneaza astfel: aerul este aspirat de un ventilator puternic, apoi este trecut printr-un sistem de evaporare-condensare, fara ca temperatura sa se modifice. Umezeala se transforma treptat in apa si se colecteaza intru-un bazin cu sistem de supraplin (cu oprire automata si avertizare). Dezumidificatoarele contin si un sistem de control al umiditatii care mentine automat gradul de umiditae dorit.

Metoda electro-osmotica consta in introducerea in perete a unor anozi electrici de joasa tensiune, realizati din titan. Gaurile se fac cat mai aproape de fundatia casei, in peretii exteriori. Umezeala este respinsa spre parta inferioara a zidului si trimisa in pamant. Aceasta solutie prezinta o garantie de 30 de ani.

Batoanele congelate reprezinta o solutie moderna si eficienta de protectie impotriva mucegaiului pentru o perioada lunga de timp (peste 20 de ani). Procedeul consta in introducerea acestor batoane in gauri facute la 11 cm distanta intre ele, cat mai aproape de fundatia casei sau a peretelui ce prezinta probleme. Adancimea gaurilor trebuie sa fie cu 2,5 cm mai mica decat adancimea peretilor.

O alta metoda consta in injectarea peretilor cu o pasta care stopeaza ascensiunea umiditatii in pereti si care intra in masa betonului.

Articole similare

Cum se monteaza autocolantul

Elena Virlan

Cum sa refolosesti dopurile de la sticlele de vin. Metode usoare si geniale

casamea.ro

Vesela vesela pentru copii

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu