Image default
Amenajari Exterioare

Cum poti mentine gradina atragatoare in lunile de toamna

Primavara si vara, gradinile sunt de-a dreptul fermecatoare. Vegetatia verde incanta ochii oricui. Insa odata cu venirea toamnei, frunzele se ingalbenesc, florile se ofilesc, fructele cad… Aceste schimbari sunt normale si nu trebuie sa te dezarmeze. Acorda gradinii putin timp si atentie si, cu investitii minime, o poti mentine frumoasa pana toamna tarziu.

Inainte de toate, o gradina atragatoare este o gradina curata. Prin urmare, curatarea terasei si aleilor, taierile la arbori si arbusti si tunderea gazonului fac parte din lucrarile pe care trebuie sa le faci constant in aceasta perioada.

Citeste si: 16 idei de design pentru o gradina de vis

In septembrie, din cauza tempera­tu­rilor ridicate, fructele se desprind de pe ramurile incarcate ale pomilor si cad direct pe alei sau terasa exterioara. Rezultatul consta in o multime de pete, care, necuratate la timp, vor deveni inestetice si vor stirbi din imaginea placuta a gradinii. Altfel spus, acestea trebuie stranse aproape zilnic, astfel incat sa nu ai parte de astfel de neplaceri.

Cosmetizarea gradinii reprezinta o alta actiune care o poate mentine atragatoare in lunile de toamna. Vopsirea gardului, a mobilierului sau a elementelor decorative din lemn va contribui semnificativ la infrumusetarea gradinii.

Citeste si: 15 modalitati de a personaliza gradina cu pietris

Zonele mai sarace in vegetatie pot fi animate de ghivece cu plante sau flori. Cu alte cuvinte, expune cat mai multe ghivece cu flori pentru a „imbraca” astfel de locuri. Daca ai alei cu trepte, acestea pot fi decorate, de asemenea, cu ghivece cu flori.

Daca vrei sa prelungesti magia noptilor de vara, accesorizeaza gradina cu cat mai multe corpuri de iluminat. Acestea pot fi completate cu felinare sau suporturi cu lumanari.

Citeste si: Tema decorativa pentru gradina: spiralele

Fructele si legumele pot deveni elemente decorative inedite. De exemplu, poti umple cateva suporturi din metal cu flori si dovleci mai mici si sa le agati in copaci.

Nu in ultimul rand, chiar daca este toamna, nu renunta la textilele de exterior. Alege fete de masa si tapiterii in culori calde sau pastelate pentru a mentine o atmosfera homey in gradina.

In galeria foto vei descoperi si alte idei interesante de infrumusetare a gradinii. Enjoy!

Articole similare

Biroul de acasa

Elena Virlan

Cum castigati spatiu amenajandu-va scara

Olivia Vereha

Curatenie generala

RL online

Lasă un comentariu