Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum poti crea un dormitor intr-un apartament de o camera

Multe persoane aleg sa achizitioneze sau sa inchirieze locuinte mai mici, dar care sunt bine localizate: fie in apropiere de parc, fie in centrul orasului, fie aproape de job. In aceasta categorie se inscriu si apartamentele cu o camera, asa-numitele garsoniere.

Citeste si: Cum poate fi amenajat un apartament de 36 de mp

Problema apare atunci cand aceste locuinte urmeaza sa fie compartimentate deoarece, de cele mai multe ori, se doreste si o zona de noapte. Daca incaperea (livingul) este suficient de spatioasa, aceasta poate gazdui doua functiuni: living si dormitor.

Citeste si: Amenajarea unei garsoniere: compartimentare inteligenta si culori deschise

De exemplu, dormitorul poate fi creat cu un nivel mai inalt fata de restul incaperii, iar suprafata de sub pardoseala sa fie tranformata in spatiu de depozitare (vezi galeria foto). Crearea unei nise in perete (daca este posibil acest lucru) va fi de mare ajutor. Intr-o astfel de nisa se pot pastra articole de imbracaminte si incaltaminte, accesorii etc.

Citeste si: Decor modern intr-o garsoniera de 30 de metri patrati

Pentru mai multa intimitate, se poate deliminta dormitorul de living cu ajutorul unei perdele (sau jaluzele, panouri decorative etc.).

Articole similare

Au renunţat la vilă pentru un penthouse

casamea.ro

Institutul Cultural Cree din Quebec proiectat de arhitectii Rubin & Rotman

Madalina Constantin

Chiuvete pentru bucatarii rustice

Elena Virlan

Lasă un comentariu