Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Cum poti amenaja o curte mica

O gradina sau o curte urbana mica, aparent neofertanta, poate fi amenajata ingenios si transformata intr-o adevarata oaza de relaxare. Curtea din imagini este un exemplu edificator.

Actualii proprietari au vazut aceasta casa pentru prima data in ianuarie 2002. Curtea nu oferea intimitate, iar privelistea din jur era neatragatoare. Dupa achizitionarea locuintei, beneficiarii s-au gandit la un plan de reamenajare a curtii astfel incat sa o transforme intr-un colt de relaxare verde si relaxant.

Prima masura a constat in eliminarea lucrurilor inutile, cum ar fi un tobogan mare si alte fiare vechi. Apoi a urmat desfiintarea piscinei si eliminarea puntii. In locul acestora au plantat gazon. In apropierea gardurilor au plantati pomi, indeosebi salcami, pentru a le asigura mai multa intimitate, dar si umbra pe perioada verii.

Suprafata din jurul casei a fost placata cu bucati mari de piatra. Tot din bucati de piatra au fost realizate si aleile. Cu ajutorul unor prieteni priceputi, au creat in curtea din spate o terasa si o pergola, o adevarata oaza de relaxare in sezonul cald. Spatiul a dobandit un farmec aparte gratie florilor si plantelor agatatoare.

 

Articole similare

Idei si solutii de amenajare pentru gradini mici. Partea I

Elena Virlan

Ingrijirea bonsaiului

ing. horticol Alex Ivascu

Ingrijirea plantelor pe perioada rece

Ion Diamandi

Lasă un comentariu