Image default
Legislatie Solutii Constructive

Cum poti ajunge in Biroul de Credite chiar daca ai platit deja toate ratele?

Pentru a incheia toate conturile cu banca, clientii trebuie sa se asigure de faptul ca odata cu achitarea ultimei rate, semneaza un document care atesta ca acest lucru chiar s-a intamplat.

Legal, banca este obligata sa ofere din oficiu un document care sa ateste situatia finantarii. Iar acest lucru se aplica indiferent daca este vorba de plata in intregime a datoriei sau in cazul trecerii in executare silita.

„Aceasta adeverinta se ofera gratuit si nu ar trebui sa fie necesara o perioada de timp de emitere, ea fiind emisa aproape automat”, arata specialistii Conso.ro.

Mai exact, legislatia prevede:

La incetarea contractului de credit, creditorul ofera consumatorului gratuit, din oficiu, un document care fie atesta faptul ca au fost stinse toate obligatiile dintre parti decurgand din contractul respectiv, fie indica obligatiile contractuale neindeplinite. Totodata, se inchid si conturile creditului, fara a fi necesara depunerea unei alte cereri de catre consumator si fara plata unor costuri suplimentare, cu exceptia urmatoarelor situatii:

a) contul curent a fost deschis anterior contractarii creditului, in vederea derularii altor operatiuni
b) la data incetarii contractului de credit, contul curent este utilizat pentru alte servicii contractate de catre consumator
c) conturile sunt poprite sau indisponibilizate, conform prevederilor legale, pentru indeplinirea de catre consumator a unor obligatii asumate fata de creditorul insusi sau fata de terti

Totusi, sunt cazuri in care clientii sau bancherii omit aceasta etapa, iar situatia se poate complica. Singura modalitate prin care lucrurile pot fi indreptate este o sesizare catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor din judetul in care va aflati.

 

sursa: imopedia.ro

Articole similare

Case manipuleaza deseurile la RWM 2010

revista de Unelte si Echipamente

Redimensionare spatiala si actele necesare acestui proces

Elena Virlan

Proiect de casa 22122011

RL online

Lasă un comentariu