Image default
Amenajare camera copilului Practic

Cum oferi copilului siguranta in casa. Partea I

Supravegherea unui copil mic este necesara, dar nu si suficienta. In orice moment, micutul tau poate trage, agata, impinge sau dezmembra cate ceva care il poate rani. Inghitirea de obiecte sau substante nocive este la fel de posibila. Astfel de accidente pot fi evitate prin luarea unor masuri de siguranta, care vor oferi copilului protectie, iar tie, mai multa liniste.

Jucariile

Poate ne gandim mai putin la faptul ca jucariile sunt periculoase pentru copii. Cu toate acestea, multe dintre ele prezinta risc crescut de lezare a micutilor. Din acest motiv, majoritatea jucariilor au trecuta pe eticheta etapa de varsta pentru care sunt recomandate. Cumpararea unei jucarii necorespunzatoare varstei sale, ii poate pune in pericol siguranta. Sunt recomandate cele de dimensiuni mari, dar usoare, care nu contin componente ce se pot desprinde, dezlipi, dezmembra sau inghiti, cele care se afla in stare buna de functionare, de preferat, noi. 

Evita sa cumperi sau indeparteaza din preajma copilului jucariile care au zone/forme colturoase sau taioase care il pot rani, fire de par sau puf (papusi, jucarii din plus descusute) pe care le poate inghiti, fire sau cabluri cu care se poate sufoca.

Atentie la jucariile care contin anumite substante chimice! S-a semnalat, nu de putine ori, existenta unor elemente toxice in compozitia jucariilor, care au depasit cantitatea minima admisa. Este vorba despre: stibiu, arseniu, bariu, cadmiu, crom, plumb, mercur, seleniu, precum si compusii din coloranti si vopsele, care pot ataca organele interne.

Daca copilul are sub 3-4 ani nu-i oferi pistoale cu bile, jucarii cu sageti si alte obiecte care zboara. De asemenea, elimina-le pe cele care prezinta nasturi, baterii, margele etc. deoarece se poate ineca cu ele.

 

 

Articole similare

Cum alegem mobilierul si accesoriile in dormitor– reguli generale

Catalina Coca

5 idei de depozitare pentru camera de zi

Elena Turcu

Decoreaza rapid si usor camera celui mic

Roxana Marin

Lasă un comentariu