Image default
LifeStyle

Cum ne alegem o casa noua?

Este foarte usor sa ne entuziasmam cu privire la un spatiu compartimentat dragut si eficient si privelistea de pe balcon sa ne fure ochiul de la imperfectiuni sau neajunsuri ale unor functionalitati.

Iata care sunt cateva dintre lucrurile pe care ar trebui sa le urmariti la vizionarea unui apartament nou pe care intentionati sa il cumparati:

a)   Cat loc aveti in bucatarie? Cand intrati in aceasta camera incercati sa va ganditi la ce aparatura veti aduce in bucatarie. Exista destul loc pentru microunde, pentru toaster, pentru storcatorul de fructe? Aveti unde sa gatiti mancaruri mai elaborate?

b)   Cat loc aveti in dormitor? Avand in vedere mobila pe care o veti aduce in dormitor, mai aveti loc de deplasare in jurul patului, puteti in timp sa mai adaugati si alte piese de mobilier?

c)   Cat loc de depozitare exista? Acesta este un aspect foarte important. Niciodata nu exista prea mult loc de depozitare. Comparati-l cu spatiul pe care il aveti deja in casa dumneavoastra actuala si vedeti daca este suficient.

d)   Cat timp va ia sa ajungeti la serviciu? Sigur ca sunt doar 10 kilometri pana la birou, dar aveti cum sa ajungeti in timp util? Ce mijloace de transport in comun aveti in zona, cat de aglomerate sunt rutele, aveti loc de parcare – sunt intrebari la care trebuie sa aflati raspunsul.

e)   Cat ma costa lunar sa locuiesc aici? – aflati de la proprietar sau de la vecini care sunt costurile medii de intretinere, exista servicii de ridicare a gunoiului, curatenie pe scara blocului, etc. Aceste costuri sunt cu atat mai importante cand va mutati intr-un complex rezidential unde aveti asigurata si paza si mai multe servicii.

f)     Cunoasteti-va vecinii. Chiar daca pentru multa lume nu e atat de important sa stie cu cine locuieste in bloc, acest lucru devine important cand sambata dimineata ascultati lectia de oboi a copilului vecinilor de deasupra sau muzica de la scoala de dans de la parter. Interesati-va din timp, intrati in vorba cu vecinii si aflati care este atmosfera generala.

 

Articole similare

Ziua ADN la Muzeul Antipa

comunicat de presa

Recomandari de weekend

getlokal.ro

Concurs “fulger”! Life Care te ajuta sa faci curatenie cat ai zice casamea.ro!

RL online

Lasă un comentariu