Image default
Legislatie Solutii Constructive

Cum iti vinzi locuinta repede, in perioada sarbatorilor de iarna?

Dar perioada sarbatorilor poate fi folosita in avantajul vanzatorului, desi mentalitatea generala este ca anotimpul rece nu favorizeaza vanzarea unei locuinte. Insa tocmai din acest motiv sunt mai putine proprietati pe piata, astfel ca o locuinta poate iesi mai usor in evidenta. Mai mult, clientii hotarati nu refuza o oferta buna, chiar daca bate la usa Craciunul.

Numarul tranzactiilor a scazut puternic fata de anii de glorie ai pietei imobiliare, iar putinii clienti dispusi sa isi cheltuiasca banii acum sunt mai rezervati si mai pretentiosi. Concurenta intre vanzatori este mult mai apriga, insa vanzarea unei proprietati pe parcursul iernii este una dintre cele mai dificile misiuni – vremea este potrivnica, casele cu gradina nu par atractive, zilele sunt mai scurte, astfel ca vizionarile se fac pe intuneric. Pe de alta parte, competitia este mult mai scazuta din partea altor vanzatori, iar potentialii clienti nu sunt presati de probleme profesionale, sunt mai relaxati si au mai mult timp liber la dispozitie. Mai mult, specialistii spun ca, nefiind foarte multi cumparatori in piata, proprietarul poate fi sigur ca primeste la vizionare clienti seriosi, cu adevarat interesati de achizitia unei locuinte.

„Chiar daca unii proprietari considera ca perioada sarbatorilor de iarna este nefavorabila pentru listarea unei proprietati, exista si anumite avantaje. Desi in timpul vacantei de iarna scade numarul potentialilor cumparatori, acestia sunt mai calificati si aloca mai mult timp cautarii unui camin. Datele noastre arata ca timpul de stationare in cadrul portalului nostru creste cu circa 40% in aceasta perioada”, explica Razvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro

Proprietarii care vor sa vanda in aceasta perioada a anului trebuie sa faca niste eforturi in plus, atrag atentia specialistii. O locuinta scoasa la vanzare trebuie aranjata ca pentru expozitie, astfel incat potentialul cumparator sa se simta ca acasa inca de la prima vizionare. Dar pe perioada iernii, proprietarii trebuie sa fie atenti la anumite elemente specifice sezonului. Vestea buna este ca, respectand anumite reguli, o locuinta poate iesi mai usor in evidenta.

Cititi articolul integral pe www.imopedia.ro

Articole similare

Solutie de criza! Cum arata o casa de 500 de euro, construita intr-o saptamana?

Simona Popa

Ce fel de lucrări se pot executa fără autorizație de construire

Sânziana Iaru

Foraje orizontale de subtraversare

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu