Image default
Home

Cum intretinem salteaua?

Din pacate, salteaua nu se intretine usor. Dormind frecvent in acelasi loc si in aceeasi pozitie, salteaua isi pierde elasticitatea, se deformeaza si tinde sa preia forma corpului. De aceea, salteaua trebuie rotita cat mai des posibil. Se recomanda intoarcerea ei pe cealalta fata la fiecare trei-patru luni. Cel mai indicat mod de curatare este aspirarea saltelei si spalarea ei cu o carpa inmuiata in apa si putin sapun. Nu este indicata spalarea ei cu apa din abundenta, deoarece, din cauza dimensiunilor mari, se va usca greu. Pentru a prelungi viata saltelei, foloseste huse care pot fi usor spalate si inlocuite.

Cum intretinem o saltea ortopedica

O saltea noua da intotdeauna un sentiment diferit comparativ cu cea veche. Lasa timp trupului tau pentru a se obisnui si a asimila schimbarea. Dupa ce ai despachetat salteaua, las-o la aerisit 3-4 ore fara sa o acoperi. In continuare, nu uita sa o aerisesti regulat. 

De doua ori pe an intoarce fata saltelei, schimb-o pe cea uzata, indiferent ca ai o saltea cu fata de vara/iarna sau doar o singura fata.

Nu impacheta sau rula salteaua caci acest lucru ii va afecta structura si forma.

Nu curata salteaua cu produse chimice sau detergenti abrazivi. Foloseste pentru a o curata doar o carpa usor inmuiata in apa cu sapun sau un aspirator cu aburi.

Acoperiti salteaua cu un cearceaf special caci astfel ii veti prelungi viata cu 30-40%.

Articole similare

Design spectaculos cu mozaic de sticlă

casamea.ro

Cum refacem glafurile usilor vechi

casamea.ro

10 pardoseli inedite pentru bucatarie

Catalina Coca

Lasă un comentariu