Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum intretii aparatele frigorifice

Buna functionare a aparatelor electrocasnice si rezistenta lor in timp sunt in stransa legatura si cu modul in care le curatam si intretinem. Pentru ca frigiderul sau combina frigorifica sa asigure o functionare optima si sa arate impecabil, iata ce trebuie sa faci.

Frigiderul trebuie curatat fie ori de cate ori este este murdar, fie la un interval de 4-6 luni. Curatarea se face numai dupa ce a fost dezghetat. Mai intai se dezgheata congelatorul, apoi se inlatura rafturile, gratarele, cutiile de depozitare si tavile. Interiorul frigiderului se poate spala folosind un burete si detergent de vase, dar mult mai eficienta este o solutie de curatat si dezinfectat produsele frigorifice. Aceasta solutie inlatura grasimile, curata si igienizeaza toata suprafata interna a frigiderului/ congelatorului, are actiune antimicrobiana, nu necesita clatire si se poate utiliza si pe suprafetele externe ale frigiderului. Spre deosebire de un detergent obisnuit, solutia pentru curatat frigidere elimina microorganismele si bacteriile din interiorul acestora.

Mancarea se pune inapoi in frigider dupa ce a fost stearsa orice urma de condensare existenta. Nu uita sa pui congelatorul in functiune cu cel putin jumatate de ora inainte de a-l umple. Si pentru a se mentine o senzatie de prospetime, este indicat sa se foloseasca odorizante pentru frigider, care vor absoarbe mirosurile neplacute ce se raspandesc in timp. Modelele performante au functia antibacterie. Asta inseamna ca peretii interiori ai frigiderului si congelatorului au in compozitia lor ioni de argint care impiedica dezvoltarea bacteriilor ce dau un miros neplacut.

Praful de pe gratarul din spatele frigiderului se inlatura cel putin o data la sase luni, de preferat cu un aspirator.

Articole similare

Cum sa realizezi un decor tonic

Ana-Maria Oancea

Apartament din București cu influențe nordice

casamea.ro

Countryside House: redecorarea unei case traditionale

casamea.ro

Lasă un comentariu