Image default
Home

Cum integram usile in estetica interiorului

Usile de interior nu mai reprezinta doar un mijloc de separare si unire a spatiilor. Acestea trebuie sa se integreze in ambient prin design, culori si materiale.

Este ideal ca usile de interior sa fie in ton cu stilul de amenajare al locuintei. Pentru a crea senzatia de unitate si continuitate, usa trebuie sa aiba nuanta parchetului si/sau a mobilierului, iar tocul sa aiba aceeasi culoare cu a plintei.

Se recomanda alegerea unui singur tip de furnir pentru toate usile de interior. Cele mai frecvente modele au nervurile lemnului orizontale sau verticale. De ceva timp sunt cautate usile cu ambele tipuri de nervuri.

Modelele disponibile pe piata sunt diverse: simple, duble, triple, cu deschidere in interior sau exterior, batante, turnante, glisante, pliante sau de tip armonica.

Designul si rezistenta usii sunt legate de materialele din care aceasta este fabricata.

Citeste si: Pasi esentiali in alegerea usilor de interior

Materiale

In general, usile de interior sunt realizate din lemn sau din prefabricate din lemn (PAL sau MDF). Acesta poate fi furniruit cu diverse esente de lemn sau cu diverse materiale (CPL, Folie decor, PVC) care se prezinta in culori multiple astfel incat sa se potriveasca incaperii.

Usile din PVC reprezinta o alternativa la cele clasice, economisind spatiul, insa fiind adecvate doar interioarelor moderne.

Usile pot fi personalizate si adaptate esteticii incaperilor prin baituire, lacuire, vopsire, slefuire.

Articole similare

Cum să lăcuiești corect lemnul

Alina Boicu

The refurbishment of an apartment in Barcelona

Sânziana Iaru

Make your guests feel like home

Simona Gheorghe

Lasă un comentariu