Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum innoim un spatiu vechi?

Conditia necesara este sa investiti suficiente resurse creative si financiare.

Pentru a demonstra cele spuse mai sus am ales zona de zi a unei case din lemn, construite la inceputul anilor ’90. Parterul casei era impartit intre bucatarie si o ampla zona de zi in care erau amenajate mai multe functiuni: zona de relaxare, cea de luat masa si degajamentul scarii de acces la etaj. Dupa renovare, compartimentarea spatiului si zonele de amenajare a functiunilor au ramas neschimbate. Singurele noutati au fost construirea unui bar in zona degajamentului scarii si a unui perete-paravan care separa vizual zona de relaxare de dining. In acest perete a fost montat un acvariu si a fost realizata o nisa in care s-a integrat televizorul.

Finisajele peretilor si tavanelor din lemn nu fusesera refacute niciodata, lucru ce facea ca incaperea sa aiba aerul vetust al unei cabane neingrijite. Acesta a fost motivul principal care l-a facut pe proprietar sa renunte la finisajele din lemn, in favoarea solutiei cu tencuiala uscata. In consecinta,pe toti peretii si pe toate tavanele au fost construite structuri din profile metalice care au servit drept schelet pentru placarea cu gips-carton. In aceasta etapa au fost proiectate o serie de constructii decorative, in diferite zone ale incaperii. Structura metalica a acestora a fost atent gandita si integrata in cea de baza. Inainte de placarea cu gips-carton, pe toate suprafetele a fost montat un strat de vata minerala de sticla cu scopul de a diminua transferul termic in locuinta. In acelasi scop au fost inlocuite toate ferestrele cu unele  termoizolante.

Pardoseala a fost finisata cu parchet laminat. In zona cu tra­fic mai intens a fost montat un model mai inchis la culoare, in timp ce in restul incaperii a fost preferata o nuanta mai deschisa. Parchetul laminat a fost montat direct pe dusumeaua din lemn, deoarece planeitatea si starea lemnului au reprezentat un excelent strat-suport. 

Articole similare

O casa cu adevarat primitoare

casamea.ro

Rolul oglinzilor in decor

Elena Virlan

Rowenta Silence Force 4A+, “roommate-ul” care te scoate din impas

comunicat de presa

Lasă un comentariu