Image default
Amenajari Exterioare

Cum ingrijim plantele in timpul iernii?

Recunoscatoare pentru faptul ca le-ai adus la caldura, multe plante vor incerca sa te incurce cat mai putin, incetinindu-si ritmul de crestere si reducandu-si, prin urmare, nevoia de apa. Unele plante vor necesita udari mai rare decat in restul anului, in timp ce altele pot rezista pana la primavara fara apa.

Prin urmare, asteapta ca pamantul din ghivece sa se usuce inainte de a uda din nou plantele si asigura-te ca apa nu stagneaza in ghivece sau in suporturile acestora. Totusi, daca ai plante tropicale, pastreaza-te pamantul umed.

Atunci cand se odihnesc, plantele nu vor fi foarte insetate, dar vor aprecia o temperatura constanta. Incearca sa nu le supui socurilor termice, depozitandu-le in camere supraincalzite pe timpul zilei, dar care se racesc noaptea. Din acest motiv, pervazul poate fi un loc nepotrivit pentru plante in perioada iernii, mai ales daca temperatura din incapere scade considerabil in timpul noptii.

Asigura-te, de asemenea, ca plantele nu stau nici in curent, nici foarte aproape de sursele de caldura.

Cunoscand mediul originar al plantelor vei sti si ce conditii sa le creezi pe timpul iernii. Flori precum violetele africane si streptocarpus vor prefera temperaturi mai ridicate, azaleea si cyclamen se vor simti bine la temperaturi mai scazute, iar planta de fier si arbustii yucca vor fi de-a dreptul fericiti in incaperi racoroase.

Citeste si: 10 plante care adora sa stea inflorite

Articole similare

Te-ai plictisit de felul în care arată baia din casa ta?

casamea.ro

Consultanta pentru amenajarea unei gradini

casamea.ro

Ce trebuie sa stii inainte de a amenaja gazonul

Elena Virlan

Lasă un comentariu